Masters u Majamiju se ipak igra?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 09:40

Organizatori velikog turnira koji bi trebalo da počne 23. marta trude se da ne dožive sudbinu Indijan Velsa

Dva prva u sezoni, ujedno i najrespektabilnija mastersa, Indijan Vels i Majami neće izgleda deliti istu sudbinu uzrokovanu epidemijom virusa korona.

Jer dok je prvi pre dva dana i definitivno najavio odlaganje, to jest suspenziju pošto je Južna Kalifornija jedna od žarišta COVID-19, drugi tvrdi, to jest Uprava da će sve ići po planu. Indijan Vels je trebalo da počne za dva dana, 12. marta, a Majami odmah potom, 23. marta.

Izabrane vesti

"Majami open 2020 ide po planu i program ostaje 23. mart - 5. april. Sigurnost je glavni prioritet i pratimo COVID-19 situaciju sa lokalnim, državnim i federalnim zvaničnicima i zdravstvenim organizacijama. Dodatno, sarađujemo i sa WTA i sa ATP i pratimo upustva ponašanja tokom epidemije, a sve zbog sigurnosti navijača, igrača i zaposlenih", stoji u obaveštenju organizatora turnira koji se igra na jugu Floride.

I pored pesimističnih očekivanja medicinskih stručnjaka, ali i podataka koji kažu da se u celom svetu, a poslednjih dana i u SAD naglo povećava broj zaraženih i umrlih, u Majamiju očigledno zatvaraju oči u nadi da će sve proći. To je, naravno možda i preterano optimistično pošto se tek očekuje glavni udar epidemije u ostatku sveta, izuzev Kine i ostalim zemljama Dalekog istoka koje su se prve suočile sa ovim velikim problemom, te je virus tamo već u remisiji.

Ukoliko bude suspendovan i Majami, što je prakrtično sigurno, postoji ideja da se oba tunrira odigraju na jesen, i to u vreme mastersa u Šangaju. Ideja postoji, ali će Kinezi teško dozvoliti tako nešto. Viša sila je ta koja sada određuje pravila, pa veliki gubici organiztaora sportskih takmičenja, u ovom slučaju tenisa su praktilno nezaobilazni i samo je pitanje kolika će šteta na kraju biti. Naravno, to je najmanje važno kada su ljudski životi u pitanju.

Prošle godine titule u Majamiju su osvojili Ešli Barti i Rodžer Federer koji ni neće biti u mogućnosti da je brani pošto je imao operaciju kolena te neće igrati najmanje do Vimbldona. Turnir na Floridi se igra na tvrdoj podlozi na otvorenom za nagradni fond od nešto preko devet miliona dolara.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara