(©AFP)
(©AFP)

Prazne tribine i jedan sjajan tim, 55.000 ljudi neće videti spektakularnu Atalantu

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.03.20. | 11:59

Može li Valensija do čuda posle 1:4?

Šteta. Šta drugo reći nakon odluke da se revanš meč osmine finala Lige šampiona između Valensije i Atalante odigra bez publike. Posle svega viđenog u prvom meču, gde su oba tima napadala, a Atalanta bila ta koja je, kao i mnogo puta ove sezone, rešetala protivničku mrežu, novi spektakl na terenu je praktično zagarantovan, ali on neće biti upotpunjen atomosferom na tribinama. Valensijina publika možda ne spada u red ekstremnih, kao uostalom i većina onih sa Pirineja, ali i te kako ume da napravi fantastičnu atomosferu i zna šta je pravi fudbal. S obzirom na način na koji igra ekipa Đan Pjera Gasperinija možemo da kažemo da će 55.000 ljudi, koliko bi moglo da stane na tribine Mestalje, biti uskraćeno da na licu mesta posmatra igru jednog spektakularnog tima.

Zaostatak je veliki. Ali, Valensija se već jednom ove sezone vratila iz mrtvih u Ligi šampiona kada je u meču „biti ili ne biti“. Pobedila je Ajaks u Amsterdamu i prošla u osminu finala. Sada joj je tamo potrebno još veće čudo protiv Atalante posle ubedljivih 4:1 za Italijane u prvom meču. I to bez podrške svoje publike. Mestalja će biti prazna zbog dobro poznate situacije sa virusom korona. Takva odluka je doneta kako bi u Valensiji sprečili dolazak Atalantinih navijača koji dolaze iz žarišta epidemije koja je u Italiji do sada već uzela više od 400 života. Pokrajina Lombardija iz koje dolazi Atalanta je virusom najpogođenija oblast u zemlji. Trećina obolelih ili smrtno stradalih dolazi iz ove regije tako da je lako razumeti strah Španaca i odluku da se meč igra bez prisustva publike.
"Veoma smo frustrirani zbog ove situacije. Jasno je da posle prvog meča imamo veliko samopouzdanje i šanse da prođemo u narednu fazu. Da smo u situaciji da obezbedimo prolaz pred punim tribinama onda bi to imalo još veću vrednost za nas. Pokušavamo da se fokusiramo na meč i rezultat. Još uvek nismo razmišljali o tome šta će se dogoditi. Početni cilj je brisanje prednosti iz glava igrača. Svesni smo da u rukama imamo najbolji rezultat u istoriji Atalante. Znamo da je Valensija opasna i želimo da se suočimo sa njom na najbolkji mogući način. Prolazak bi bio veliko dostignuće za ove momke, klub i navijače", rekao je Gasperini.

Izabrane vesti

Ipak, zbog virusa korona i cele te situacije, Atalantini igrači dolaze na meč u čudnom raspoloženju. Iako su bili u seriji od pet pobeda na kojima su dali čak 22 gola, poslednju utakmicu su odigrali još pre desetak dana i od tada su u izolaciji zbog situacije u gradu i zemlji. Italijani imaju ogromnu prednost iz prvog meča, ali Valensija je i tada pokazala da je ravnopravni rival i da je iskoristila makar neku od mnogobrojnih šansi u drugom poluvremenu, danas bi imali daleko bolje šanse za preokret.

Ono što nikako ne ide u prilog Slepim miševima je to što su im potrebna makar tri gola. A realizacija je veliki problem ovog tima. Pogotovo što zbog povrede neće biti najboljeg strelca Maksija Gomeza. Valensija je ove sezone samo na tri meča dala više od dva gola. Na poslednjih 15 mečeva je samo u tri navrata dala više od jednog gola… A dodatni problem je što je Atalanta jako teško zadržati na „nuli“ jer Gasperinijev tim igra spektakularan fudbal na gol više.

Trener Valensije Albert Selades izuzetno je razočaran zbog činjenice da se meč igra bez prisustva publike, s obzirom da u samom gradu svi funcionišu potpuno normalno.
"
Ne tražimo nikakav poseban tretman, ali teško nam je da shvatimo odluku da igramo iza zatvorenih vrata onda kada u našem gradu gledamo druge vrste događaja, velike gužve, puno ljudi. Ovo sa nas nije meč kao svaki drugi, već meč od posebne važnosti. Mi verujemo u preokrete koji su se već dešavali i verujemo da možemo da napravimo jedan takav", rekao je razočarani Selades.

Slepi miševi imaju daleko većih komplikacija kada je u pitanju igrački kadar. Pored pomenutog Gomeza van tima su i Garaj, Gabrijel Paulista, Pičini, Valjeho, Mangala i Haume Kosta, dok je pod upitniko Rodrigo, koji bi ipak trebalo da zauzme svoje mesto u timu. Kod Atalante je diskutabilna samo situacija sa Rafaelom Toloijem, koji će čak i ako bude spreman da igra zauzeti mesto na klupi za rezrvne igrače. Gosti iz Bergama moraju da budu daleko oprezniji, s obzirom da suspenzija u slučaju žutog kartona vreba De Rona, Đimsitija, Hatebura i Ilbičića. Sa druge strane, u tom problemu nalazi se samo Danijel Vas.

VALENSIJA - ATALANTA (21.00)

Stadion: Mestalja (bez prisustva publike)
Sudija: Ovidiju Hacegan (Rumunija)

VALENSIJA (4-4-2): Silesen - Gaja, Dijakabi, Kokelan, Vas - Guedes, Pareho, Kondogbija, Feran - Rodrigo, Gameiro.
ATALANTA (3-4-3): Golini - Đimsiti, Kaldara, Palomino - Hatebur, De Ron, Frojler, Gosens - Iličić, Pašalić, Gomez.


LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI

Utorak
21.00: (2,50) Valensija (3,80) Atalanta (2,60)
21.00: (1,65) Lajpcig (4,50) Totenhem (4,80)

Sreda
21.00: (1,75) PSŽ (3,90) Dortmund (4,50)
21.00: (1,63) Liverpul (3,80) Atletiko Madrid (5,70)

Utorak 17.3.
21.00: (1,65) Mančester Siti (4,00) Real Madrid (5,10)
21.00: (1,45) Juventus (4,30) Lion (7,75)

Sreda 18.3.
21.00: (1,35) Bajern (5,30) Čelsi (8,00)
21.00: (1,50) Barselona (4,30) Napoli (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: (©AFP)  (©Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara