Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
SA VOJNICIMA, ČLANOVIMA PREDSEDNIŠTVA I ZANATLIJAMA Britanski prestolonaslednik uskoro stiže u BiH

SA VOJNICIMA, ČLANOVIMA PREDSEDNIŠTVA I ZANATLIJAMA Britanski prestolonaslednik uskoro stiže u BiH

Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u BiH saopštila je da će princ od Velsa Čarls posetiti Bosnu i Hercegovinu 17. i 18. marta.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novi Sad 554 princ carls katolicka porta foto robert getel Foto: R. Getel / RAS Srbija
Novi Sad 554 princ carls katolicka porta foto robert getel

– Poseta princa od Velsa Bosni i Hercegovini je pokazatelj sve veće posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i regionu zapadnog Balkana, njegove podrške reformama kojima će se poboljšati život građana i stvarati svetlija budućnost, kao i dugogodišnje lične predanosti Njegovog visočanstva pomirenju na zapadnom Balkanu – saopšteno je.

Njegovo visočanstvo će posetiti Sarajevo i Srebrenicu, piše Srpskainfo.

Posetiće Memorijalni centar u Srebrenici, a u Sarajevu, Princ od Velsa će se susresti sa članovima Predsedništva BiH, te predstavnicima iz oblasti biznisa, politike, kulture, civilnog društva i Oružanih snaga.

Predviđen je i susret Njegovog visočanstva sa verskim liderima u BiH kako bi odao priznanje njihovom radu na pomirenju i izgradnji razumevanja između zajednica.

Njegovo kraljevsko visočanstvo će se upoznati sa načinom na koji UK pomaže osobama koje su preživele seksualno nasilje tokom rata da prevaziđu stigmu sa kojom se one i njihove porodice suočavaju.

Njegovo visočanstvo će, takođe, posetiti lokalne zanatlije i obići neke od istorijskih spomenika u starom delu Sarajeva.

Osnovci iz različitih krajeva BiH predstaviće svoje projekte koje su razvili kroz program “Škole za 21. vek” koji Britanski savjet provodi u svim osnovnim školama zapadnog Balkana. Njegovo visočanstvo će se susresti sa britanskim vojnicima koji doprinose očuvanju bezbednosti u BiH i jačaju odbrambenu saradnju između BiH i UK.

Princ Čarls je poslednji put boravio u BiH 2007. godine.