Jedan je bio NA TAJLANDU, a drugi se pre nekoliko dana vratio iz MILANA: Dvojica muškaraca U IZOLACIJI šabačke bolnice!

A. DELIĆ

25. 02. 2020. u 13:29

Pacijenti nisu respiratorno ugroženi i nisu na kiseoniku, ali imaju siptome sezonskog gripa

Један је био НА ТАЈЛАНДУ, а други се пре неколико дана вратио из МИЛАНА: Двојица мушкараца У ИЗОЛАЦИЈИ шабачке болнице!

Ilustracija Foto: A. Delić

ŠABAC – Dvojica mukaraca smeštena su na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Laza Lazarević" u Šapcu, zbog sumnje da bi mogli biti zaraženi korona virusom. Kako "Novosti" saznaju, prvi hospitalizovani jedno vreme boravio je na Tajlandu, a drugi se pre nekoliko dana vratio iz Milana u Italiji.

Hospitalizovani muškarci nalaze se u propisno opremljenim izolacionim jedinica, gde medicinsko osoblje ulazi samo i isključivo prema proceduri i u skladu sa izdatim algoritmima, odnosno, uputstvima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Muškarci su izdvojeni jer dolaze sa označenih područja. Putnik na Tajland tamo je boravio u vreme dok nije bilo izolovanih slučajeva korona virusa dok je putnik iz Milana dobio temperaturu, pa prema propisima, njegovo zdravstveno stanje mora biti praćeno i kontrolisano.

Inače, Opšta bolnica u Šapcu, koja pored šabačkog kraja pokriva i deo Srema, odavno je sprovela sve pripreme neophodne za prijem većeg broja pacijenata. Opredeljeno je edukovano osoblje da se brine o potencijalnim obolelima, kao i dovoljna količina neophodnih lekova i drugog materijala.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

mm

25.02.2020. 13:50

zatvoriti granicu i te ne pustati,,posto im ovde nije bilo dobro neka ostanu tamo gde su bili