Sutra godišnjica 17. marta

Sutra je treća godišnjica nasilja na Kosovu 17. marta.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2007.

18:44

Default images

U dva dana nasilja ubijeno je 19 ljudi, 11 Albanaca i osam Srba, a više od 900 osoba je povređeno, među kojima su bili i pripadnici međunarodne i kosovske policije. Tim povodom oglasili su se i premijer i predsednik Srbije i tražili da se kazne organizatori.

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je nadležne međunarodne institucije da obezbede red i mir za sve građane u Pokrajini i konačno privedu pravdi organizatore i počinioce pogroma.

Tadić je istakao da UN i progresivne snage u svetu ne smeju da pokleknu pred ekstremističkim ucenama i da prilikom odlučivanja o statusu Kosova i Metohije uzmu u obzir međunarodno pravo i značaj principa nepromenjivosti granica u regionu, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da se projekt nezavisnog Kosova "u potpunosti zasniva na nasilju, pretnjama i stalnom etničkom čišćenju Srba i nealbanaca".

"Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja će biti održana 19. marta, Srbija će snažno zahtevati da se saglasno izričitim obavezama iz Rezolucije 1244 garantuje bezbednost i sigurnost Srbima i nealbancima na Kosovu i Metohiji”¸ rekao je on.

"Posebno će zahtevati da se spreči i najstrože kazni svaki oblik nasilja albanskih terorista", rekao je Koštunica agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: