Vesti

0

Amfilohije: Hvala Vučiću na dobroj volji, ali neka novac ode na Kosovo

Autor: AO

Izvor: Beta

Amfilohije: Hvala Vučiću na dobroj volji, ali neka novac ode na Kosovo

Izvor: Foto: Beta/Vlada Crne Gore/Saša Matić

"Hvala predsedniku od srca na njegovoj dobroj volji, neka on sve da Kosovu i narodu tamo na Kosovu", rekao je Amfilohije u emisiji "U središtu pažnje" Radio Beograda, prenosi RTS.

Pošto je Poreska uprava Crne Gore saopštila da Mitropolija crnogorsko-primorska ima višemilionski dug koji će, ako ga ne plati, biti prinudno naplaćen iz njene imovine, Vučić je rekao da će Srbija, ako bude potrebno, pomoći SPC u Crnoj Gori da joj ne bi oduzimali svetinje.

Za tvrdnje da Mitropolija crnogorsko-primorska SPC ne plaća porez, Amfilohije je rekao da su "morbidne laži".

Komentarišući nedavni sastanak s premijerom Crne Gore Duškom Markovićem zbog crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti, kojem se protive brojni građani te države, Amfilohije je rekao da posle susreta nije osetio ni trunku optimizma, ali da je SPC za dijalog.

"Te ekspertske komisije bi trebalo sada da se sastanu, oni ih ne sazivaju. Što se nas tiče, mi smo apsolutno raspoloženi za dijalog. Uostalom, Crkva je sva zasnovana na dijalogu i razgovoru – i Boga i ljudi, istorije i vremena i večnosti. Mi stalno dijalog prizivamo, međutim, oni smatraju da treba da slušamo njihovo bezakonje, da prihvatimo njihovo bezumlje. To se zove monolog, partijski monolog. Mi idemo do Hristove pobede", naveo je mitropolit.

On je dodao da dok vlasti Crne Gore ne promene u Zakonu ono što je tražila SPC, neće prestati protestne litije po crnogorskim gradovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR