Alejničev hvali Despotovića: Đorđe je lider, sa njim Orenburg nije za niži rang

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 10:57

Legendarni ruski as ishvalio srpskog napadača, koji je prvi strelac svog tima

Srpski napadač Đorđe Despotović vodi Orenburg ka opstanku u Premijer ligi Rusije. Dva njegova gola u nedavnoj pobedi nad Arsenalom iz Tule izvukla su tim sa Urala iz zone ugroženih, a potencijalno slavlje u zaostalom meču 18. kola šampionata sa Sočijem dodatno bi poguralo tim Vladimira Fedotova ka luci spasa (17.30).

Ipak, pita se i fenjeraš, inače domaćin, koji prvih pet mečeva drugog dela sezone igra kod kuće. U prvom je poražen od Arsenala golom u sudijskoj nadoknadi, a u drugom je izvojevao pobedu nad Uralom. Dakle, pita se i ekipa sa Crnog mora.

Izabrane vesti

Predsenik Asosijacije ruskih trenera Dmitri Alejničev, legendarni as tamošnjeg fudbala i zvezda moskovskog Spartaka, Rome i Porta, ishvalio je Despotovića komentarišući šanse tima sa Urala.
"Nisu mi jasne te priče da je Orenburg glavni kandidat za ispadanje. To je vrlo organizovana ekipa, koja kod kuće igra zaista dobro. Sledeći meč na domaćem terenu biće im sa Spartakom, i siguran sam da crveno-belima neće biti lako. Prerano je da se neko otpiše, naročito Orenburg, jer ima meč manje sa Sočijem u odnosu na ostatak lige. Ekipa ima Đorđa Despotovića, momka koji je njihov lider. Postigao je osam golova i dominantan je. Sa njim Orenburg nije za niži rang, već ga vidim daleko iznad zone ugroženih", istakao je Alejničev za ruske medije.

Soči je slavio samo jednom na devet poslednjih ligaških susreta, ali nikada nije uspeo da na kolena baci današnjeg rivala. Orenburg je ostvario šest pobeda u međusobnim dvobojima, a prethodnih okršaj sredinom avgusta prošle godine okončan je remijem.

Foto: fcorenburg.ru


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara