Veljko Stojnić briljira u Emiratima

Posle senzacionalne vožnje u prvoj etapi biciklističke trke oko Emirata, naš takmičar Veljko Stojnić skrenuo je pažnju na sebe i drugoj etapi. U utorak će nastupiti u zelenoj majici.

Stojnić je perfektnom, taktičkom vožnjom na startu trke u nedelju uspeo da osvoji belu, ali i crnu majicu, a pored toga došao je i do trećeg mesta u generalnom plasmau posle prve etape, što je najveći uspeh nekog srpskog bicikliste u Vorld Turu.

To je inače kategorija kao što je i Tur de Frans i Điro da vaši gledaoci znaju o čemu se radi. Znači najviši nivo biciklizma na svetu. Uspeo je da osvoji belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču, zatim osvojio je majicu najboljeg an prolaznim ciljevima, tako da je postigao lepe rezultate koje Srbija nije videla decenijama - ističe Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Veljko Stojnić ima samo 21 godinu. Vozi za italijanski Vini Zabu tim. Rođeni Somborac je u svojoj prvoj trci u Vorld Turu sa najboljim biciklistima sveta, tokom druge etape ponovo otišao u beg, osvajao bodove na sprintu, tako da je ubedljivo zadržao crnu majicu posle drugog takmičarskog dana.

On je još pre pet godina skrenuo pažnju na sebe, kada je za samo nekoliko desetinki izgubio medalju na Ejofu - najvećem takmičenju što se tiče mladih. To pokazuje danas da ima veliki kvalitet što je i dokazao svojim rezultatima. To pokazuje da u narednim godinama možemo očekivati lepe rezultate od njega, a ono što je nama najinteresantnije, možda od njega možemo očekivati i prvu medalju na velikim takmičenjima to jest na Evropskom i Svetskom prvenstvu - napominje Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

U drugoj etapi, Australijanac Kejleb Juan pobedio je u neverovatnoj završnici Irca Sema Beneta. Treći je bio Francuz Arno Demar. Stojnić je imao veliki zaostatak na kraju etape od gotovo osam minuta. Juan je tako preuzeo crvenu majicu namenjenu lideru trke, a budući da Stojnić zaostaje samo sedam bodova za Kejlebom Juanom u borbi za zelenu majicu najboljeg na prolaznim ciljevima, naš biciklista će treću etapu, u utorak, startovati u zelenoj majici i to će biti nov fenomenalan rezultat za naš biciklizam.

Trka u Emiratima završava se 29. februara u Abu Dabiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво