Sećate li se čudesnog Mičua? E, pa, zahvaljujući Halandu, on je priča dana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.02.2020.
19:32
Izvor: Sportske.net

Bez sumnje, ovo je priča dana!

Foto: EPA/KAREL PRINSLOO
Foto: EPA/KAREL PRINSLOO

Povezane vesti

Ko je igrao fudbal fantazi, a i ko samo jednostavno obožava engleski fudbal, onda se sigurno seća tog najvećeg čuda iz sezone 2012/13 kada se pojavio gorostasni plavokosi Španac u dresu "Labudova" - jedan jedini - Miču!

Čudesni Španac, nažalost, imao je kratak vek trajanja, iako je stigao čak i da debituje za reprezentaciju "Crvene furije", ali u toj sezoni je bio najveća senzacija.

U dresu Svonsija, u koji je tog leta stigao za samo dva miliona evra iz Rajo Valjekana, odigrao je 43 utakmice i postigao 22 gola u svim takmičenjima, vodio je Svonsi do trofeja u Liga kupu i zasluženo poneo titulu igrača godine na Ostrvu. 

Nažalost, već sledeće sezone je potpuno pao, dao je samo šest golova i onda je usledila pozajmica u Napoli, ali se tek u Italiji izgubio i odigrao samo šest utakmica.

Usledili su problemi sa povredama, povratak u domovinu gde je igrao u niželigašu Langreu, pokušao je da povrati karijeru u matičnom Ovijedu, ali je morao da se povuče u 31. godini.

Baner

Zašto se baš danas prisećamo ovog igrača?

Zato što je Erling Haland nedavno rekao da mu je svojevremeno Miču bio inspiracija, i da se seća kako je eksplodirao te sezone.

Miču je za to saznao i danas je njegov poklon postao hit na društvenim mrežama. Trenutno sportski direktor španskog trećeligaša Burgosa, poslao je Halandu potpisan dres sa posebnim pozdravom.

"Pozdrav za Erlinga Halanda, tvoj prijatelj Miču ti šalje poklon", napisao je Miču uz fotografiju sa dresom Burgosa i imenom Norvežanina.

Haland nije ostao ravnodušan, šerovao je isti "tvit" uz oduševljenje. Usledio je još jedan u znak divljenja na čudesnu godinu koju je imao na Ostrvu.

Sigurni smo da Haland neće biti samo igrač jedne sezone i da je pred njim velika karijera, kakvu, nažalost, nije imao i sjajni Miču.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke