Utakmice u Italiji možda bez navijača zbog novog virusa 1Foto: EPA-EFE/ MAURIZIO BRAMBATTI

Predsednik Serije A Paolo Dal Pinto poslao je danas pismo italijanskoj vladi sa zahtevom da se, zbog koronavirusa, fudbalske utakmice više ne odlažu već da se igraju bez prisustva navijača.

Del Pinto je taj zahtev obrazložio time da je malo vremena da se odloženi mečevi nadoknade jer sva takmičenja moraju biti završena do 24. maja zbog predstojećeg Evropskog prvenstva.

Italijanski ministar sporta Vićenco Spadafora je, takođe, predložio premijeru Đuzepeu Konteu da se utakmice u svim sportovima igraju iza zatvorenih vrata, ali konačna odluka još nije doneta.

Pod znakom pitanja je i dalje meč Lige Evropa između Intera i Ludogoreca koji bi trebalo da se igra u četvrtak. Bugarski klub je od Uefe zatražio više informacija o trenutnoj situaciji.

U kontaktu s Uefom i francuskim vlastima bio je i Lion. U tom klubu su zabrinuti jer očekuju 2.500-3.000 navijača Juventusa na utakmici Lige šampiona u sredu.

Tokom prošlog vikenda nisu odigrane četiri utakmice u Seriji A zbog širenja novog virusa, kao i veliki broj mečeva u amaterskim ligama i drugim sportovima.

Koronavirusom u Italiji je, po poslednjim podacima, zaraženo više od 200 osoba, a pet osoba je preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari