Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.02.2020.

15:30

Đoković ubedljiv na startu Dubaija

Novak Đoković je rezultatom 2-0 (6:1, 6:2) uspeo da pobedi Maleka Džazirija u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković ubedljiv na startu Dubaija
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Lako je Novak Đoković dobio prvi set, iako na samom startu istog nije delovalo da će tako biti.

Prva dva gema su trajala čak 12 minuta, gledali smo iscrpljujuće razmene Đokovića i Džazirija, ali je Novak uspeo da one važne poene pripiše sebi i da posle odbranjenog servisa napravi i brejk.

Džaziri je taj pritisak osetio na svojoj koži i njegova igra se u potpunosti raspala u narednih nekoliko gemova, pa je Đoković za tren oka stigao do prednosti od 5:0.

Uspeva tada Džaziri da smanji na 5:1, ali je Novak potom trećim asom na meču stigao do osvajanja prvog seta i to posle 31 minuta igre.

Drugi set je izgledao jako dobro po Džazirija koji je uspeo da povede sa 1:0, Đoković se malo mučio, ali izjednačio da bi potom Džaziri uspeo po drugi put da povede, ali je to bilo sve što smo videli od njega.

Novak Đoković je potom osvojio svaki gem do kraja i asom osvojio poslednji poen koji mu je doneo pobedu od 2-0 nad Malekom Džazirijem, pa se prvi reket sveta bez većih problema plasirao u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju.

On će već u sredu igrati susret drugog kola, kada će se sastati sa Filipom Kolšrajberom.

Tok meča Đoković – Džaziri možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve