Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 22. 2. 2020.

| Sport

Ubedljivom pobedom OK Niš počeo mini-ligu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, nis, odbojka, foto jv vanja keser
Nišlije nastavile sa pobedničkom serijom; foto: JV / Vanja Keser

Četvrti put ove sezone odbojkaši Niša savladali su subotički Spartak, a ovog puta najubedljivije pošto su u prvom kolu mini-lige na svom terenu slavili sa 3:0 (25:18, 25:16, 25:22). Nišlije su i dalje na drugoj poziciji sa istim brojem pobeda i poraza, kao i prvoplasirana Vojvodina iz Novog Sada.

Na najbolji način niški igrači su počeli mini-ligu, takmičenje koje će odlučiti koje četiri ekipe će otići u polufinale plej-ofa i doigravanje za titulu. Niz od četiri pobede u prvenstvu Nišlije su nastavile i sa 3:0 savladale subotički Spartak, petoplasiranu ekipu u mini-ligi.

Nakon uvodnih 3:1, Subotičani su preokrenuli i poveli sa 4:3, ali je to bilo "kratkog daha". Na servis je tada stupio Keita koji je upisao as, a uz blok Ikbajrija, poen Stojkovića i greške protivnika, domaćin je poveo sa 9:4. Nisu se predavali igrači Spartaka, prišli su na minus dva (10:8), ali su onda svojim greškama pomogli Nišlijama da povedu sa 13:8. Čubrilo, Ivković i Keita su poenima pomogli da Niš povede sa 18:11, a nakon servis-grešaka sa obe strane, Spartak je stigao na minus 5 (23:18). Nakon tajm-auta Nišlije su poenima Čubrila i Keite doneli Nišu osvajanje prvog seta (25:18).

ok nis, odbojka, nis, foto jv vanja keser U sledećem kolu derbi; foto: JV / Vanja Keser

Nakon izjednačenog početka drugog seta, Nišlije su povele sa 7:4, a onda svojim greškama pomogle Subotičanima da priđu na poen zaostatka (8:7). Serijom 4:0 raspoloženog Keite, Niš je poveo sa 12:7, a onda blokovima Stojkovića i Jelića, kao i asovima Keite, Nišlije su povele sa 20:9. Subotičani su u finišu seta imali po dve serije od 3:0, ali dobra zaliha i sigurna završnica, doneli su domaćinu prednost od 2:0 u setovima (25:16).

Na početku treće deonice Nišlije su povele sa 2:0, pa je usledila izjednačena igra. Gosti su izjednačili na 8:8, ali su Stojković i Ikbajri su doneli vođstvo od 10:8, a potom je Niš zahvaljujući Ikbajriju poveo sa 13:9. Domaći su imali prednost od 15:10, a onda greškama pomogli Spartaku da dođe na minus 1 (18:17). Subotičani se nisu predavali, a prvo i jedino vođstvo u setu imali su pri rezultatu 21:20. Serijom 3:0 Niš je preokrenuo (23:21), a onda blokovima Čubrila i Milovanovića i poenom Čubrila, domaćin je osvojio i treći set (25:22) i osigurao pobedu.

Sa 15 pobeda i 4 poraza Niš je i dalje na drugoj poziciji pošto, iako ima isti odnos pobeda i poraza, ima dva boda manje od lidera Vojvodine.

U narednom kolu je derbi pošto će upravo ove dve ekipe igrati u Novom Sadu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    18:40 // 24. 2. 2020.

    U pravu je čovek. Mi što redovno pratimo, znamo gde je ulaz. Kada sam prvi put pre pet godina došao na utakmicu, morao sam da pitam prodavca semenki gde da uđem. Ali dobro, svako ko želi, može da se snađe. Ja pozivam i snađene i ne snađene da u što većem broju podržimo momke u mečevima koji predstoje. Prve četiri ekipe mini lige idu u Evropu! Mi smo 7. igrač ekipe. Dođite ljudi, izvanredno je!

  • Ska

    19:51 // 23. 2. 2020.

    Cujem da dobro igraju ove godine, vidim danas tekma, prosetam se do hale sva vrata zatvorena, prvo kod onih ulaza koji se mogu zvati centralnim jer su okrenuti ka prometnoj ulici, onda kruzio oko hale i nigde nije moglo da se udje, vidim da to zaista pocinje unutra ali cisto iz inata nisam hteo da pitam da li se ulazi na sluzbeni ulaz jer je bezobrazno ne ostaviti neku informaciju gde se ulazi...

    • Durlanac

      21:22 // 23. 2. 2020.

      Poslednjih 100 godina se na odbojkaske utakmice klubova u gradu ulazi na sluzbeni ulaz.Onih 250 osoba koji su bili na utakmici, niko nije posebno obavestavao gde se ulazi.
      Ako hoces da gledas odbojku uvek nadjes ulaz, ako neces....

  • Mara

    06:47 // 23. 2. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: