Tošić zvanično u Kini: Ne plašim se virusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 09:35

Dogovor sa rukovodiocima Partizana

Najpre je otišao na Ostrvo, a sad će na Daleki istok. Bila je zima 2009. kad je Zoran Tošić potpisao za Mančester junajted, u međuvremenu ga je put vodio preko Kelna i moskovskog CSKA nazad do Humske, a ove zime ponovo će u inostranstvo, s tim što menja i kontinent.

Dojučerašnji krilni vezista Partizana dogovorio je uslove saradnje sa Taiži Junadom, klubom osnovanim pre samo tri godine, koji je već dogurao do Druge lige Kine i očito ne žali novac u pokušaju da se domogne elitnog ranga. Jasno je da je Bambijev motiv za još jednu selidbu finansijske prirode, pošto su mu Azijati ponudili uslove kakve ne bi mogao da dobije nigde u evropskom fudbalu. Opet, neke je iznenadila odluka Tošića da karijeru nastavi u najmnogoljudniju državu sveta u jeku epidemije virusa korona (potekao iz kineskog Vuhana), ali je bivši reprezentativac odlučan da pokuša na novoj adresi.
Ne plašim se“, u tri reči je Tošić objasnio Sportskom žurnalu da ga ne hvata panika pred put na drugi kraj sveta.

Izabrane vesti

Iako se još ne zna kad će Bambi put Kine, posao je gotov. Kinezi su objavili da je Tošić potpisao za njih, iako lopta miruje, početak svih liga je odložen, dok se ne smiri situacija izazvana širenjem virisa korona. Ugovor je na dve godine (plus jedna opciono), a u međuvremenu je Zoran sa rukovodocima Partizana dogovorio model raskida saradnje. Iako su ga papirili vezivali za Humsku do 30. juna, kad je leta 2017. dolazio kao slobodan igrač dogovoreno je da mu crno-beli ne prave problem u slučaju da dobije unosnu ponudu iz inostranstva. Što se i desilo.

Ostaje samo da se vidi koliko novca osvajač Kupa Srbije mora da isplati Tošiću na osnovu zaostalih plata i premija. Pretpostavlja se da je u pitanju nekoliko stotina hiljada evra.
Dogovorili smo se da klub u četvrtak saopšti detalje...

Jedno je sigurno: Zoran Tošić neće biti na raspolaganju Savu Miloševiću za 162. večiti derbi.
„Žao mi je što neću da igram protiv Crvene zvezde, ali...“

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara