Mubarakovi sinovi ponovo oslobođeni

Egipatski sud oslobodio je dvojicu sinova svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka, koji su bili optuženi za manipulacije na tržištu.

Mubarakovi sinovi, bogati biznismeni Ala i Gamal, optuženi su da su u lokalnoj egipatskoj banci kupili veliki broj akcija, pri čemu su, navodno, znali da će banku preuzeti investitor iz Persijskog zaliva, što bi znatno povećalo njihovu cenu.

Krivični sud u Kairu oslobodio je u tom slučaju još šest osoba, a sedmi optuženi je ranije preminuo, navodi AP.

Agencija podseća da je to poslednje u nizu suđenja članovima Mubarakove porodice od Arapskog proleća 2011. godine, u kojem je on svrgnut nakon tri decenije na vlasti.

Mubarak i njegovi sinovi uhapšeni su dva meseca nakon ustanka, a bivši predsednik je nakon dugotrajnog procesa oslobođen optužbi za ubistvo demonstranata tokom 18-dnevnih protesta protiv njegove autokratske vladavine.

Osuđeni su na tri godine zatvora zbog pronevere sredstava koje su upotrebili za obnovu i održavanje predsedničkih palata i privatnih rezidencija.

Sinovi su pušteni 2015, Mubarak je izašao iz zatvora 2017. godine, a državi su vratili pronevereni novac.

Mubarakovi sinovi ponovo su nakratko uhapšeni u septembru 2018. godine, ali su pušteni uz kauciju od po 5.600 dolara, pošto je apelacioni sud prihvatio zahtev odbrane za izuzeće sudije koji im je odredio pritvor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво