Na listi naprednjaka sigurni LJajić i Krkobabić, ostali čekaju poziv: Koga će sve SNS staviti na izborni spisak

Novosti online / D. M.

22. 02. 2020. u 13:57

Sa SPS-om dogovoreno da se ide odvojeno na izbore, a na listi SNS će sigurno biti kandidata PUPS i SDPS, dok Vulinovi socijalisti, SPO i SNP još nisu dobili poziv na razgovore

На листи напредњака сигурни Љајић и Кркобабић, остали чекају позив: Кога ће све СНС ставити на изборни списак

Ilustracija / Foto N. Fifić

NA predstojećim izborima naprednjaci i socijalisti nastupiće odvojeno, dok će konačna odluka ko će od sadašnjih članova vladajuće koalicije ostati na listi Srpske napredne stranke biti doneta u ponedeljak, na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora ove stranke.

Prema našim informacijama, za sada su mesto na listi naprednjaka "osigurali" SDPS Rasima Ljajića i PUPS Milana Krkobabića. SNS tek treba da razmotri modele saradnje sa Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, dok Vuk Drašković (SPO) i Nenad Popović (SNP), koji su deo vladajuće koalicije, prema našim informacijama, još nisu dobili poziv za razgovore. U koaliciji oko naprednjaka trebalo bi da ostane i Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Na listi naprednjaka biće više od polovine novih lica i čak 30 mladih ljudi. Prema nezvaničnim informacijama, od 250 kandidata za poslanike, 190 mesta na spisku predviđeno je za kadrove SNS, a 60 za koalicione partnere.

Vučić i lider socijalista Ivica Dačić sastali su se usubotu ujutru i dogovorili se da u trku za mandate idu u dve kolone, a da se posle izbora razgovara o budućoj saradnji. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik SNS Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić.

Vučević je napomenuo da zajednički nastup sa SPS nije isključen na pojedinim mestima na lokalu:

- Osim, možda, u nekim opštinama, lokalnim sredinama, na opštinskim izborima, SNS i SPS će ići odvojeno na predstojeće republičke izbore, odnosno u dve liste - pojasnio je on.

Potvrdio je i da će u ponedeljak biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se razgovarati o svim ovim temama i pripremama lista SNS za Skupštinu Srbije, za pokrajinsku skupštinu i za lokalne samouprave.

- Videćete mnogo novih ljudi, sve ono što smo pričali, na čemu smo mnogo radili, posvetili se, biće konkretizovano na listi kandidata i za narodne, pokrajinske poslanike, lokalne odbornike, mnogo mladih lica... Pre svega, jedan snažan talas mladih ljudi, koji ulaze na političku scenu Srbije - zaključio je Vučević.

Inače, predlog da SNS i SPS izađu na jednoj listi na predstojeće izbore izneo je Dačić, i to krajem prošle godine.


DAČIĆ: SVAKO SA SVOJOM KOALICIJOM

SPS će na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, a SNS sa svojom koalicijom, potvrdio je čelnik socijalista Ivica Dačić. Dačić je rekao da su on i Vučić zajednički ocenili da je dosadašnja saradnja socijalista i naprednjaka pozitivna i izrazili spremnost da te dve stranke i posle izbora nastave saradnju:

- Svako će ići samostalno, osim u nekim sredinama gde se proceni da je potrebno da idemo zajedno na lokalne izbore.


PONOSAN NA PODMLADAK

PREDSEDNIK SNS Aleksandar Vučić se susreo i sa podmlatkom stranke. On je sa mladim liderima stranke razgovarao o predstojećim izborima i neophodnosti teškog rada u borbi za moderniju i uspešniju Srbiju, a uz fotografiju sa ovog sastanka koju je objavio na svom instagram-nalogu Vučić je napisao:

-Ponosan sam na njihovu energiju i želju da uče.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)