Jelena Đoković: Pronašli smo načine da pomognemo mladima

Direktorka Fondacije "Novak Đoković", Jelena Đoković pozvala je mlade da se prijave za preostala mesta za konferenciju "Originalni razgovori", na kojoj će biti održane simulacije razgovora za posao, kao i predavanja o veštinama za tržište rada.

Mladi ljudi koji imaju između 22 i 33 godine, studenti završnih i master studija i oni koji se pripremaju za početak poslovne karijere, imaju mogućanost da u ponedeljak na konferenciji "Originalni razgovori" upoznaju kako se traži posao, odnosno kako treba da se ponašaju u intervjuima sa poslodavcima.

Jelena Đoković, globalna direktorka i koosnivač Fondacije "Novak Đoković", rekla je gostujući u Jutarnjem programu da se očekuje da 250 mladih bude prijavljeno za simulacije razgovora i da će još 250 doći da sluša predavanja o tome koje su veštine potrebne na tržištu rada i kako da rade na sebi.

U simulaciji razgovora će učestvovati 45 kompanija iz različitih branši, navodi Đokovićeva.

Napominje da je ostalo još 40 mesta i poziva mlade da do kraja dana pošalju si-vijeve i motivaciona pisma i da se prijave.

Među novitetima ovogodišnjih "Originalnih razgovora" biće i "Experience zona", u kojoj će prisutni imati mogućnost da vežbaju koncentraciju, opuštanje i meditaciju, koja će im olakšati budući razgovor za posao.

Đokovićeva navodi da će mladi moći da vežbaju tai či, jogu, meditaciju, a biće priče i o dres kodu.

Takođe, kako je istakla, postoji i šansa da dobiju i posao, kao što je bio slučaj sa desetak mladih na tri poslednje konferencije.

"Imamo sve alate u sebi, samo je bitno da ih osvestimo. Dovoljno smo dobri ovakvi kakvi jesmo, samo što moramo da radimo na sebi. Pronašli smo načine da pomognemo mladima da osveste to božansko biće u sebi. Mi kroz sve te radionice osvešćujemo koliko smo dobri, kako da to iznesemo iz sebe", rekla je Jelena Đoković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво