');
Najnovije vesti
Vesti Svet
Hrvat s kruzera "Dajmond princes" od jutros U KARANTINU u Zagrebu: Nema simptome zaraze i oseća se dobro

Hrvat s kruzera "Dajmond princes" od jutros U KARANTINU u Zagrebu: Nema simptome zaraze i oseća se dobro

U Zagreb je jutros stigao Hrvat sa kruzera Dajmond princes i iz preventivnih razloga smešten u karantin u kojem će provesti 14 dana , saopštilo je hrvatsko Ministarstvo zdravlja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vuhan Kina koronavirus 06 foto EPA Stringer Foto: Stringer / EPA;
Vuhan Kina koronavirus 06 foto EPA Stringer

U saopštenju se navodi da on, prema izjavama lekara koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema simptome zaraze i da se oseća dobro, prenosi Hina.

Dodaje se da će on provesti narednih 14 dana u karantinu u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, koji je osnovan jučerašnjom odlukom ministra zdravlja Vilija Beroša.

Pročitajte još

U saopštenju je objašnjeno da će on biti u karantinu bez obzira na vreme provedeno u izolaciji na kruzeru, kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom na to da dolazi s broda na kojem je epidemiološka situacija visokorizična.

Kako se ističe, on je u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima porodice, a u poruci javnosti i medijima ističe da se oseća dobro.

Hrvatski državljanin je iz Japana je doputovao posebnim avionom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Evropske unije poslala Italija.

Posle sletanja noćas u Berlinu, posebnim avionom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb.