');
Blic Biznis Moj novčanik

10 DANA NA MORU ZA 39 EVRA Aranžmani za Grčku, Tursku i Španiju na Sajmu turizma jeftiniji i do 65 odsto

Deset dana u predsezoni u Grčkoj za samo 39 evra, 12 dana u Španiji u jeku sezone za 325 evra, kao i akcija "dvoje dece gratis", samo su neke od ponuda na 42. Međunarodnom sajmu turizma koji je juče otvoren u Beogradu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sajam turizma Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Sajam turizma

Pod sloganom "Put pod noge" Sajam turizma, uz prateće manifestacije, sajmove vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira, predstavljene su mnogobrojne ponude za predstojeću turističku sezonu, a rezervisanjem aranžmana u toku Sajma ostvaruje se popusti i do 50 odsto, ponegde čak 65 odsto. Ove godine predstaviće se Egipat, kao zemlja partner, i više od 900 izlagača iz 40 zemalja. Prvi put svoje turističke potencijale predstavljaju Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Za svačiji ukus
Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Za svačiji ukus

GRČKA

Kako sajamski popust podrazumeva znatno jeftinije cene aranžmana, naročto kada je reč o predsezoni, i ove godine je u ponudama pojedinih agencije moguće naći četvorokrevetni smeštaj, u nekoj od vila u Asprovalti na nepunih 200 metara od plaže, deset dana, za minimalno 39 evra. U cenu je uračunat autobuski prevoz, ali ne i hrana, a polazak je krajem maja. Identična ponuda za Paraliju staje 49 evra.

Pročitajte još

Oni koji preferiraju ušuškanost u zelenilu zapadne obale Lefkade moraće da izdvoje 199 evra za deset dana početkom juna. U cenu je uključen hotelski smeštaj sa doručkom i autobuski prevoz. Ovakve ponude mogu biti atraktivne za porodice, jer je osim hotelskih animacija za najmlađe, obezbeđen i gratis prevoz za decu do 12 godina. Primamljivo porodično putovanje za dve odrasle osobe i dva deteta do 12 godina predstavlja turistički centar Nikiti na Sitoniji za 239 evra. Ponuda obuhvata polupansion za deset dana početkom juna.

TURSKA

Za one koji više vole Tursku, pojedine agencije nude sajamski popust od 65 odsto za deset dana u Alanji sredinom juna za već od 426 evra u hotelu sa tri zvezdice. To nije sve, jer sajamska akcija pruža i gratis putovanje za one sa dvoje dece. U ponudu je uključen avionski prevoz i ishrana u hotelu.

Oni koji planiraju na letovanje na Kušadasi sopstvenim prevozom, za deset noćenja u junu moraće da izdvoje 289 evra, a u to nije uračunata ishrana. Ista takva ponuda u julu kostaće vas 415 evra.

Pročitajte još

Prema rečima izlagača, najtraženije destinacije su svakako Grčka i Turska, a veliko interesovanje vlada i za Egipat. Kada je reč o Egiptu, poslednjih godina omiljeno letovalište je Hurgada, gde je moguće otputovati u junu, 12 dana već od 500 evra uz sajamski popust, a podrazumeva avionski prevoz. S druge strane, u aprilu je moguće otići na osmodnevno putovanje u Hurgadu za 360 evra.

ŠPANIJA

Desetodnevno letovanje u Ljoret de Maru u samom jeku turističke sezone može se rezervisati za 325 evra. Aranžman obuhvata šest punih pansiona, autobuski prevoz, dok je cena za decu do dve godine 50 evra. Specijalna ponuda za rezervacije do kraja ovog meseca za 13 julskih dana na Siciliji staje 379 evra i obuhvata smeštaj u hotelu na bazi osam noćenja sa doručkom i plaćen autobuski prevoz.

Pojedine agencije obezbedile su poklon-putovanja i nagradne igre gde će najsrećniji posetioci Sajma besplatno otputovati na letovanje u, recimo, Tunis. Sajam je otvoren od 20. do 22. februara, a cena pojedinačne ulaznice staje 400, za grupne posete 300 dinara.

Foto: Radio Jadran / Promo

PUT OKO SVETA

Za one sa dubokim džepom i ljubitelje dalekih putovanja, u ponudi je petomesečno krstarenje - put oko sveta obalama Italije, Grčke, Indije, preko Maldiva, Sejšela, Madagaskara, Brazila, Meksika, Azorskih ostrva i drugim destinacijama. Ovo luksuzno krstarenje realizuje se početkom naredne godine, a staje 12.499 evra. Kako kažu iz agencije, zainteresovani bi trebalo da požure jer su mesta gotovo popunjena. Znatno skromnija krstarenja moguće je priuštiti za predstojeće Uskršnje praznike Zapadnim Mediteranom, već od nepunih 600 evra.