ATP AKAPULKO: Nadal u polufinalu na Dimitrova

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 09:57

Španac pregazio Lajovićevog dželata, Bugarin nadjačao Vavrinku. U borbi za finale i Izner protiv Frica

I pored toga što je juče plasmanom Novaka Đokovića u polufinale turnira u Dubaiju Rafael Nadal izgubio šansu da se od ponedeljka ponovo nađe na prvom mestu ATP liste, Španac se nije mnogo uzbudio skoro 15.000 kilometara dalje.

RASPORED MEČEVA (+7 č)

Izabrane vesti

Već je nastavio da radi svoj posao najbolje što ume u Akapulku (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fodn 1,8 ilionadolara) gde se i on sinoć probio među četiri najbolja. Nakon što mu je Miomir Kecmanović pružio prilično jak otpor u noći između srede i četvrtka, ovaj put je bilo nešto lakše. Tajvanac Sunvu Kvon, koji je sve iznenadio prodorom u čertvtfinale, pritom pobedivši i Dušana Lajovića, i pored toga što je poražen sa 2:6 i 1:6 nije se lako predao. Meč je naime trajao nešto preko sat i po vremena, a Španac je na putu do pobede morao da spašava čak osam brejk lopti. I spasao je sve!

On večeras u borbi za mač za titulu ide na Grigora Dimitrova koji je sa dva puta po 6:4 bio bolji od Stena Vavrinke. Bugarin je stara Rafina mušterija koja je uspela da slavi samo jednom u 13 odmeravanja, te je jasno ko je favorit. I pored toga što je poslednja dva meča sa asom iz Haskova dobio bez izgubljenog seta, a nije ga izgubio ni u Akapulku do sada, očekujemo ozbiljnu borbu i jači otpor Bugarina.

http://4748557Drugo, tačnije prvo polfinale (pošto se igra pre Nadal-Dimitrov) je potpuno američko. A u njemu dva zaista vrhunska majstora, Džon Izner i Tejlor Friz. Biće ovo ujedno i borba između generacija pošto je prvi već dobro poznati, 34-godišnji mešter pre svega servis-volej igre, a drugi, 12 godina mlađi polako postaje teniser za respekt sposoban da svakog namuči, ako ne i pobedi.

A mogao bi do druge pobede na četvrtom odmeravanju sa starijim kolegom iz reprezentacije.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara