22. februar  2020. 07.10  →  20.33 | Izvor: Tanjug, RTS

Partizan iz penala u 91. minutu izbegao poraz u Senti, Proleter bolji od Inđije

BEOGRAD, SENTA -

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 22. kola Linglong Superlige. Ekipa iz Bačke Topole je u Senti bila bliža pobedi, ali su crno-beli u finišu došli do boda, zahvaljujući penalu Bibrasa Natha.

Partizan je nakon trijumfa nad Radnikom iz Surdulice napravio korak unazad i Crvena zvezda ima priliku da dodatno pobegne, ukoliko savlada Vojvodinu (18.00).

Duel u Senti počeo je oprezno i tokom prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja – Vladimir Silađi je nekoliko puta testirao Vladimira Stojkovića, dok su na drugoj strani najkonkretniji bili Filip Stevanović i Umar Sadik.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se bez golova, da bi u 62. minutu spomenuti Stevanović propustio najbolju priliku za crno-bele.

Sjajnim driblingom izbacio čuvara i ostao "1 na 1" sa golmanom, odlučio je da šutira iz sve snage i lopta je otišla preko prečke.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije - Lukić je pobegao po desnoj strani i gađao suprotni ugao, Stojković je odbranio, ali je lopta pala na nogu Silađiju kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu za 1:0!

Imao je TSC još jednu šansu posle gole, nakon čega je očekivano Partizan krenuo u inicijativu. Međutim, napadi su bili jalovi, uprkos ofanzivnim izmenama Sava Miloševića, pa se rezultat nije menjao sve do finiša.

U 89. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru, na zemlji su se našli Nemanja Miletić i Strahinja Pavlović i sudija je pokazao na belu tačku. Bibras Natho je sigurno izveo kazneni udarac i postavio konačnih 1:1.

Ovim remijem beogradski klub ostao je na 47 bodova, 11 manje od večitog rivala, ali uz utakmicu više.

TSC je ostao na petoj poziciji sa 38 bodova.

Fudbaleri Proletera, Rada i niškog Radničkog ostvarili su pobede, dok su Radnik i Mačva remizirali, u subotnjim utakmicama 22. kola Linglong Superlige Srbije.

Proleter je minimalnim rezultatom savladao Inđiju, a strelac jedinog gola bio je Radinović u 55. minutu. Rad je sa 2:0 bio bolji od Napretka, u utakmici u kojoj je dominirao Andrija Kaluđerović sa dva pogotka.

Nekadašnji reprezentativac tako je postao najbolji golgeter u istoriji Superlige Srbije, otkad se od 2006. godine igra u ovom formatu.

Kaluđerović se izjednačio sa Ognjenom Mudrinskim na prvom mestu večne liste strelaca Superlige, tačnije od 2006. godine kad je liga osnovana. Obojica su postigli po 65 golova.

Dvostruki strelac bio je i Čumić, koji je doneo pobednu Nišlijama nad Čukaričkim - 2:0.

Goleada je viđena u Surdulici, gde su Radnik i Mačva odigrali 2:2.

Petak: Voždovac - Spartak 2:3, Javor - Mladost 1:2.

Tagovi