TALJATELE SA KONJAKOM…

Ljubitelji italijanske paste stalno su u traganju za nekim novim ukusima koji se dodaju tradicionalno spremljenoj testenini. Taljatele sa konjakom dovoljan su motiv da eksperimentišete u kuhinji i napravite ovo veoma ukusno jelo.

taljatele sa konjakom

Sastojci:

500 grama taljatela
300 grama seckanih mariniranih šampinjona
300 grama lenti šunkarice
50 mililitara konjaka
200 mililitara kisele pavlake
100 grama putera
50 mililitara paradajz sosa
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Lente šunkarice isečemo na komadiće. U tiganju na rastopljenom puteru pržimo šampinjone. U šerpu sa provrelom vodom stavimo taljatele da se kuvaju.

Kada se šampinjoni isprže, u tiganj dodamo isečenu šunkaricu. Posolimo, pobiberimo, dodamo paradajz sos, pavlaku, konjak i promešamo.

Skuvane taljatele procedimo i prelijemo hladnom vodom. Isceđene taljatele dodamo u tiganj i promešamo. Serviramo taljatele na tanjir, pa preko pospemo rendani trapist i origano po želji.

Prijatno!