Entoni Džošua
Entoni Džošua

Dogovorili se Džošua i Pulev, ali i Usik i Čisora

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 11:45

Biće ovo pakleno boksersko proleće...

Boks se nakon dve decenije povlačenja i definitivno vratio na veliku scenu. Ljubav ljudi prema poštenom šaketanju ne dovodi se više u pitanje i sada je vreme velikih rivalstava,i još većih mečeva i to uglavnom u teškoj kategoriji.

Prošlog vikenda uživali smo u skoro pa savršenoj izvedbi novog WBC prvaka Tajsona Fjurija protiv Dionte Vajldera koji se sada čeka da potegne klauzulu iz ugovora za treće odmeravanje. A dotle se pažnja okreće na drugu stranu, to jest ka trećem iz trijumvirata najboljih, ujedno i najpoštovanijih boraca najteže težinske divizije, Entonija Džošue. Britanac nigerijskih korena, rođen u Fulamu u poslednje vreme je malo izgubio na atraktivnosti, pošto je imao dva slaba meča sa dežmekastim Endijem Ruizom mlađim koji ga je nokautirao u prvom odmeravanju, da bi mu ovaj vratio u revanšu, ali na poene.

Izabrane vesti

Svestan je šampion toga pa namerava u narednom periodu svim da dokaže da je zapravo najbolji. Ali, pre nego što se ukrsti sa Vajlderom ili Fjurijem, moraće da brani IBF, WBA, IBO i WBO pojaseve od bugarskog razbijača sa kojim je trebao da se ukrsti još pre tri godine u Velsu. Međutim, u pripremi za mač Kubrat Pulev se povredio, tako da je sada vreme da izravnaju račune. Kako je potvrdio promoter Džošue, Edi Hern sve je utanačeno te će se njih dvojica odmeriti na dugodnevicu, 20. juna na stadionu Totenhema u Londonu.

 Oleksander Usik

Ali, pre ovog očekuje nas još jedan teškaški spektakl i to između Oleksandera Usika, Ukrajinca koji je nakon dominacije u kruzeru prešao u kategoriju više gde se već oprobao sa malo poznatim Amerikancem Čezom Vitersopunom nateravši ga na predaju u sedmoj rundi minulog oktobra, i sada ga čeka duel sa Derikom Čisorom. U pitanju je iskusni, 36-godišnji Englez rođen u Zimbabveu, bivši prvak Komonvelta i Britanije koji je 2012. izgubio na poene u pokušaju da Vitaliju Kličku preotme WBC pojas. Njihov meč je zakazan za 23. maj u londonskoj O2 areni.

Večeras inače u ponudi MOZZART ima jedan boks meč, a u pitanju je duel između favorizovanog Mose Omatagija (13-1-2) i Ilijasa Ačerguija (12-5-1). Mladi, 24-godišnji Novozelanđanin je zvezda u nastajanju u supersrednjoj (tj. poluteškoj) kategoriji i treba očekivati njegovu pobedu u ovom meču od osam rundi koji se održava u Australiji.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara