Kako je Greg Popović ’oterao’ poštenog Bobija Marjanovića i terao ga da uzme pare

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 12:26

Sve najlepše o srpskom centru

San Antonio je bio prva stanica u NBA karijeri srpskog centra Bobana Marjanovića. Legendarni Greg Popović je bio prvi trener u Americi koji je hteo da rizikuje sa srpskim dugajlijom iza kojeg su bile sjajne dve sezone u Crvenoj zvezdi.

Marjanović je u leto 2015. godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Sparsima vredan 1.200.000 dolara i posle privikavanja u Razvojnoj ligi je dobio šansu u kod Grega Popovića. Beležio je desetak minuta na parketu  i 5,5 poena u proseku. Bio je atrakcija, a s obzirom na reputaciju Grega Popovića kao vrhunskog poznavaoca evropske košarke sa afinitetima prema nemaeričkim igračima, mnogi su jedva čekali da vide kakav rezultat će dati ta saradnja.

Izabrane vesti

Ipak, završena je posle samo godinu dana. Detroit Pistonsi su ponudili Marjanoviću trogodišnji ugovor vredan 21.000.000 dolara. San Antonio nije mogao da izjednači ponudu i morao je da pusti srpskog košarkaša.
“Išli smo u Evropu po njega i on je osećao neku vrstu lojalnosti prema nama. Nekako smo mu obajsnili da lojalnost ne treba da ide toliko daleko i da pre svega treba da razmišlja o svojoj porodici. Ljudi uvek treba prave izbore vodeći računa prevashodno o porodici”, otkrio je Greg Popović za američke medije.

Međutim, Bobi nije hteo da ide?! Popović kaže da je Marjanović bio odlučan u nameri da ostane u San Antoniju za manje para, ali da su ga on i agent nagovorili da prihvati ponudu.
“ On je inteligentna osoba, nije idiot. Ali i agent je morao da priča sa njim. Ne sećam se sada da li ga je još neko tada nagovarao da prihvati ponudu… Ali brzo je razumeo i shvatio da je to logičan potez za njega. Nekada radimo neke stvari zato što mislimo da je to najbolje za nekog drugog. A kada možeš da uradiš nešto što je dobro i za tim, i za igrača, onda još bolje”.

Greg Popović ima samo reči hvale za Bobijeve ljudske i sportske kvalitete.
“On je jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u karijeri. Jedinstven tip. Pažljiv, prijatan i uvek dobro raspoložen. Mnogo je bolji igrač nego što vi svi mislite! Ne može biti veći profesionalac i bolji saigrač od njega. Uvek ćemo biti tu za njega, a verujem da sada i u Mavsima tako razmišljaju”.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara