Dobra i zdrava utakmica 1Foto: STARSPORT

Prošlonedeljna superligaška pobeda protiv Čukaričkog pojačala je interesovanje pristalica Crvene zvezde za fudbal srpskog prvaka osmišljen u glavi trenerskog početnika Dejana Stankovića, posle čega je klupska marketinška služba samo još više podigla „temperaturu“ među „delijama“…

… pa je sva prilika da će prvi meč naslednika trofejnog Vladana Milojevića u domu eks planetarnog i evropskog šampiona (protiv Vojvodine) uživo pratiti nekoliko desetina hiljada ljudi.

– Znam da „delije“ ne mogu da omanu. Kao trener mogu da im obećam dobru i zdravu utakmicu, iako smo na početku stvaranja igre. Videli ste to protiv Čukaričkog, jer pokušavam da svih 11 igrača uvedem u igru. Da li možemo da napredujemo? Verujem da možemo. Rano je da zaključujemo neke stvari. Znam kako igra Lalatovićeva Vojvodina i znam da će im biti lakše ako se vrate malo pozadi. Gledaćemo da im oduzmemo dobre stvari, kao što smo to uradili u susretu sa „brđanima“ – podelio je razmišljanja sa novinarima jedan od omiljenijih igrača u novijoj Zvezdinoj istoriji.

Danima se priča o njegovoj zajedničkoj biografiji sa Nenadom Lalatovićem u mlađim kategorijama kluba iz LJutice Bogdana.

– Kao deca smo mnogo vremena proveli zajedno, ali nismo igrali zajedno za prvi tim. Zna šta je Zvezda. Mnogo poštujem Lalu, jer su sve njegove ekipe izgledale odlično, ali ovog puta je moj protivnik. Samo, rođenog brata ne bih poznao u tih 90 minuta. Tada je pakleno, a posle utakmice se vraćamo u normalu – kaže bivši as Lacija i Intera, s pozitivnim skorom protiv gostiju iz vremena dok je nosio kopačke.

– Bile su to lepe utakmice. Mnogo igrača iz Vojvodine je došlo ovde. Uvek je bio dobar fudbal… Sada smo dobro spremili utakmicu, gledaćemo njih, ali verujemo u nas… Bilo je dosta dobrih stvari na Brdu, ali bilo je i loših stvari. Pokušavao sam to da ispravim u ovih sedam dana – priznaje Stanković, koji je ekipi zamerio što „nisu stali na loptu i čuvali je nego su se upustili u trkalicu“, što ih je koštalo gubitka kontrole utakmice u jednom periodu.

Od kako se vratio u Zvezdu, on forsira domaće mlade igrače, mada je uprava napunila svlačionicu strancima, a jedan od njih (El Fardu Ben) je protestovao prilikom izmene u prošlom kolu.

– Bio je ljut na sebe, ne na mene. Ne ulazim u te polemike. Ne gledam ko je odakle. Odrastao sam u miks svlačionicama i nikada se nisam osećao kao stranac. Tako je i ovde. Sve ih gledam kao grupu. Sigurno je ovog puta u konkurenciji neće biti Boaći i Tomane. Isto tako Gajić – sumira Stanković.

Drinčić: Imamo i mi svoje planove

– Ovo će sigurno biti dosta drugačija utakmica u odnosu na onu iz prvog dela sezone. Sa promenom trenera, Crvena zvezda je promenila i stil igre i dobila neku novu energiju, dok smo mi sa našim šefom nastavili ciklus koji smo započeli, te mislim da bolje i ispunjavamo njegove zahteve na terenu. Očekuje jako težak meč. Oni imaju svoje planove, ali i mi imamo svoje, pa ćemo videti ko će biti uspešniji – tvrdi Nikola Drinčić, kapiten Vojvodine, koja je svojim navijačima obezbedila besplatan prevoz i ulaznice za meč.

Beogradski post „lala“ traje od 2016.

Ni u „velikoj“ ni u „skraćenoj“ Jugoslaviji nisu fudbaleri Vojvodine znali sa Crvenom zvezdom na njenom terenu, pa su se još tada nagutali gorkih rezultatskih pilula na „Rajku Mitiću“, dok su u Superligi Srbije 2016. godine poslednji put osvojili sva tri boda u beogradskim okršajima. Tog 7. maja Novosađanima su pobedu doneli dvostruki strelac Nikola Trujić i Aleksandar Peločević, dok je Marko Grujić ublažio poraz. U međuvremenu su trojica tadašnjih „lala“ Dušan Jovančić, Srđan Babić i Dejan Meleg postali članovi crveno-belih, s tim što je poslednji među njima trenutno na pozajmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari