Buongiorno Italia: Barutana Juve, Gazeta napala Lotita

Vreme čitanja: 6min | pet. 28.02.20. | 13:23

Tema su i pobede Rome i Intera u Ligi Evrope

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mauricio Sari je u prvom planu italijanske sportske štampe. Trener Juventusa je na veoma teškom ispitu u sledeće tri nedelje i sudeći po člancima koji izlaze u novinama malo je onih koji bi se opkladili na njegov ostanak na kormilu Bjankonera u sledećoj sezoni. Piše se o Derbiju Italije na programu u nedelju iza zatvorenih vrata zbog koronavirusa kao i o prolazu Intera i Rome u osminu finala Lige Šampiona. Gazeta je teško optužila predsednika Lacija Klaudija Lotita zbog odbijanja da prihvati pomeranje meča Atalanta – Lacio za jedan dan, optužujući ga za licemerno ponašanje.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve – Inter iza zatvorenih vrata: Sari rizikuje, Konte na iglama”, piše Gazeta da dva trenera stižu na direktan sudar u sličnom raspoloženju s tom razllikom što kormilar Bjankonera stavlja u zalog svoju klupu, a šef stručnog štaba trofej koji Interu nedostaje gotovo 10 godina. “Odlučujući dani za Mauricija: mnogo nedoumica oko njegove igre, ostale su mu tri nedelje da sačuva klupu”, tvrdi Gazeta aludirajući na činjenicu da se za tri nedelje igra revanš meč Lige šampiona.  “Odlučujući dani za Antonija: Ovde se ne osvajaju trofeji već duže vreme, na kraju marta ćemo videti gde smo. Prvi put protiv Juvea u Torinu”, ističe Gazeta da će Konte prvi put na Juventusovom stadionu sedeti na klupi za goste.

Kontrola prošla dobro: Handanović vidi gol”, izveštava Gazeta da će se kapiten Intera konačno vratiti na teren protiv Juvea pošto je povreda malog prsta na ruci zalečena.

San Siro, Lukaku-gol u pustinji: osmina finala. I Roma ide dalje: prvi poklon Fridkinu”, objedinjuje se  u jednom naslovu prolaz dva italijanska kluba u sledeću fazu Lige Evrope. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Inter igrao misleći na Juve i da je Kristijan Eriksen pokazao znake napretka zbog čega bi mogao da se nađe u startnoj postvi protiv Juvea. S druge strana se podvlači činjenica da je jučerašnji prolaz Rome u sledeću rundu Lige Evrope bio svojevrsni poklon budućem vlasniku kluba Danu Fridkinu pošto, tvrdi Gazeta, firma na preliminarni kupoprodajni ugovor stiže do sutra.  Gazeta prenosi i žalbu trenera Đalorosih Fonseke zbog izostanka pomeranja utakmice sa Kaljarijem u ponedeljak.

Lotitovo ne je šamar fudbalu”, otvara polemiku Gazeta oko odbijanja predsednika Lacija da izađe u susret Atalanti i prihvati predlog da se utakmica odigra dan ranije kako bi Dea imala 24 sata više da se pripremi za revanš meč protiv Valensije. Gazeta optužuje predsednika Lacija za licemerje, odnosno da su mu usta uvek bila puna patriotizma i dobrobiti italijanskog fudbala, a kada je dobio priliku da na delima pokaže svoj verbalni stav preovladali su sitni, egoistični interesi. List optužuje i novog predsednika Zajednice prvologiša Dal Pina za izbegavanje preuzimanja odgovornosti, odnosno da se krije iza stava da klubovi treba da se dogovore i pored toga što u Statutu jasno piše da predsednik Zajednice prvoligaša donosi odluku kada klubovi ne mogu da se dogovore.

Milan, pet meseci kasnije, vidi se ruka Piolija”, piše Gazeta da je italijanski stručnjak puno toga promenio u Milanu u prethodnom periodu, od formacije do ritma igre, uključujući i faktor Ibrahimović, i vratio je Rosonere u trku za mesto u Ligi Evrope.

CORRIERE DELLO SPORT

Osmeh Romo”, gleda Korijere sa pozitivne strane jučerašnji nastup Đalorosih u Ligi Evrope. List priznaje da je Roma odigrala još jedan meč ispod svojih mogućnosti, ali ubraja u pozitivne okolnosti što Fonsekin tim njie izgubio i što se plasirao u sledeću fazu takmičenja.

U redakcijskom komentaru “Miki osvetlio nultu godinu” se ističe da je Mhitarjan na poslednjim nastupima pokazao da se radi o igraču na koga bi Roma mogla da računa pod uslovom da igra u kontinuitetu dobro kao juče u prvom poluvremenu protiv Genta.

Ostvaril smo cilj, ali je potrebno da igramo mnogo bolje”, prenosi se izjava Fonseke. Na unutrašnjim stranama se najavljuje rotacija pojedinih igrača za utakmicu sa Kaljarijem u Seriji A, počev od Džengiza Undera koji bi trebalo da uzme mesto Karlesu Perezu. I Korijere piše o prelasku vlasništva nad Romom u ruke Dan Fridkina i nastavlja da spekuliše ko bi mogao da bude “jako” ime u novoj rukovodećoj strukturi. Osim Fabija Kapela i Leonarda u cirkulaciju je ušlo i ime Zibija Bonjeka, aktuelnog predsednika FS Poljske.

Lacio u brizi zbog Lulića, povratak na teren sve dalji”, informiše Korijere da oporavak operisanog zgloba kapitena Lacija ne ide kako su se nadali u Formelu i da će biti potrebno mnogo više vremena za njegov povratak na teren. Štaviše, Korijere tvrdi da je sada nemoguće utvrditi kada će se vratti Lulić.

Korijere analzira igru Lacija u ovom broju i zaključuje da golovi Nebeskoplavih imaju začetak u potezima odbrambenih fudbalera i da je Sergej Milinković Savić ključna karika u lancu jer zahvaljujući njegovoj igri Inzagijev tim uspeva da preskoči presing protivničkih ekipa. List takođe iznosi da je Strakoša najbolji “dodavač” među golmanima, to jest najviše učestvuje u konstrukciji akcija svog tima u Seriji A.

Veliki novinari oborili na ispitu Sarija”, rezultata je ankete Korijerea sa četvoricom dugogodišnjih hroničara Serije A. Italo Kuči, Mario Skončerti Muricio Kroseti i Đani Mura smatraju da Sari nije uspeo da se uklopi u ambijent Juventusa, odnosno da je nekompatibilan sa Bjankonerima. “Juve ne izgleda kao Sarijeva kuća”, naslov je teksta u kome pozati novinari ističu da se Sari pogubio i da ga sada samo fudbaleri Juvea mogu spasiti otkaza sledećeg leta. “Sari više ne može da ubedi, a ni da natera igrače Juvea da prihvate njegovu fudbalsku filozofiju, zato u potpunosti zavisi od njihove dobre volje”, zaključuju italijanski novinari.

TUTTOSPORT

Juve je bure baruta”, stavlja u prvi plan Tutosport vrlo nategnute odnose u Kontinasi između meča u Ligi šampiona sa Lionom i Derbija Italije u nedelju. “Razočaravajuća predstava u Lionu u Ligi šampiona je razbesnela upravu kluba i iznela na površinu sve nedoumice oko formacije i igre tima, počev od Bonučija i Ronalda. Sari je  ukazao na najveće neodstatke u igri i sada mora brzo da ih popravi”, piše u podnaslovu.

Juve, buđenje”, naslov je na unutrašnjim stranama teksta u kome se kaže da Juve u sledeće tri nedelje ima seriju megdana na sva tri fronta ( Serija A, Liga šampionan i Kup Italije) koji odlučuju  o sudbini sezone. “Bjankoneri su u silaznoj fazi: na prvih 18 utakmica u sezoni ostvarili su 15 pobeda i tri remija, u drugih 18 mečeva zabeležano je 11 pobeda, četiri remija i tri poraza”, izračunao je Tutosport.

Iznenađenje i razočarenje, ali klub je i dalje uz Sarija”, naslov je priče u kojoj se podvlači da su Andrea Anjeli, Pavel Nedved i Fabio Paratiči nezadovoljni igrom u Lionu i da očekuje snažnu reakciju tima protiv Intera, ali i da Sari do juna nije apsolutno u pitanju. “O sudbini Sarija će se raspravljati tek u junu kada se sezona završi”, tvrdi list.

Stadium je zatvoren. Juve - Inter bez publike”, stoji ispod zaglavlja da će se Derbi Italije ipak igrati u “trening” atmosferi u nedelju veče. “Konte će imati Handanovića na raspolaganju”, izveštava Tutosport da su lekari dali zeleno svetlo za povratak kapitena Intera na teren.

Lukaku, kakav gol, Klajvert spasao Romu”, zajednički je naslov za prolaz dva italijanska kluba u osminu finala Lige Evrope.

Beloti sa Siriguom: Napolijev napad”, piše Tutosport da će meč Napoli - Torino imati i drugu dimezniju jer su dvojica najboljih igrača Granata na meti gazde Napolija Aurelija De Laurentisa koji želi da ih dovede u Napulj sledećeg leta. Na unutrašnjim stranama Tutosport obaveštava i da je De Laurentis ponudio Rinu Gatuzo produžetak ugovora.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara