Nova vest
Košarka

Petak, 21.02.2020.

22:30

Barselona ukrala pobedu Panatinaikosu

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos rezultatom 92:81 posle velikog preokreta u Atini.

Izvor: SN

Autor: SN

Barselona ukrala pobedu Panatinaikosu
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Panatinaikos je na krilima Nika Kalatesa sjajno otvorio utakmicu, ali se Nikola Mirotić potrudio da Barselona zadrži priključak.

Ubrzo su se "zeleni" odvojili na prednost od dva poseda, kada se upisao Džimer Fredet i Panatinaikos posle prvog desetominutnog perioda vodi sa 23:20.

U nastavku su izabranici Rika Pitina odigrali u istom ritmu. Papapetru je iznenadio Barselonu i doneo velikih +8 već na sredini deonice, potom se Barsa vratila u igru zahvaljujući Dilejniju i Tomiću, a Papapetru doneo 45:38 na poluvremenu.

Ovo prvo poluvreme je obeležio veliki broj promašaja i samim tim vrlo nizak procenat šuta iz igre obe ekipe.

Treća četvrtina bila je povoljna po Panatinaikos iako je Barsa odigrala dosta dobro. Oni su uspeli da ostave "glavu iznad" vode posle pola sata košarke u OAKA Areni, kada je na semaforu stajalo 69:67 u njihovu korist.

Izabranici Svetislava Pešića podigli su nivo svoje igre. Oni su poslednju četvrtinu dobili sa 25:12 i tako oteli Panatinaikosu pobedu iz ruku. Najzaslužniji za taj preokret bili su Higins i Mirotić koji su ubacili neke važne šuteve za tri poena.

Na kraju, Barselona je ostvarila i drugi ovosezonski trijumf nad Panatinaikosom, ovoga puta rezultatom 92:81, a Nikola Mirotić bio je predvodnik sa 20 poena, Higins je imao 17, a Dilejni 15 poena.

U redovima poraženog tima, sa 14 poena se istakao Papajanis, 13 je imao Fredet, a 12 Papapetru dok je Kalates imao 10 poena i 11 asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve