Erdogan pozvao Putina: Potrebno je OBUZDATI sirijsku vojsku u Idlibu, evo šta mu je predsednik Rusije odgovorio

Novosti Online

21. 02. 2020. u 19:09

Turski predsednik razgovarao je telefonom sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom

Ердоган позвао Путина: Потребно је ОБУЗДАТИ сиријску војску у Идлибу, ево шта му је председник Русије одговорио
Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom izrazio zabrinutost zbog „agresivnih postupaka esktremističkih grupacija u sirijskom Idlibu“, saopšteno je iz Kremlja.

On je tokom razgovora naglasio da je neophodno bezuslovno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Sirije.

Iz Kremlja navode i da su se predsednici Rusije i Turske dogovorili da će dodatno aktivirati konsultacije po pitanju Idliba kako bi se smanjila napetost u tom regionu, ali i kako bi se uveo prekid vatre i neutralisala teroristička pretnja.

Takođe je saopšteno i da će se kontakti na nivou Ministarstava odbrane intenzivirati.

Prethodno je iz kabineta turskog predsednika saopšteno da je Erdogan pozvao Putina i tom prilikom izjavio da je neophodno obuzdati ofanzivu sirijske vojske u Idlibu.

On takođe rekao da sve ovo što se trenutno dešava u sirijskom Idlibu može se nazvati ratom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Sajko

21.02.2020. 22:22

To kao kada bi neko rekao, potrebno je obuzdati Tursku vojsku u Ankari...vrhunac ludila

Milorad

21.02.2020. 22:53

Turčinu ni Turčin ne veruje. Najbolje bi bilo da ih Putin sve vrati kući u Turkmenistan , zajedno sa šiptarima i njihovom ostalom muslimanskom braćom sa Balkana. Problem rešen. Svako svojoj kući i tačka.

Гојко

22.02.2020. 09:23

Pratim nalog 22. godisnjeg,Turkish Boy.Twitter, koji predstavlja stavove najvece opozicione turske parlamentarne stranke CHP.Oni su za najbolje odnose sa ,,bratskom'' Sirijom,i on,licno se gnusa turskom podrskom teroristima u Idlibu i ostatku Sirije,a pogotovo odsecanjem glava SYR vojnicima u najisturenijoj odbrambenoj tacci u Nejrabu /udaljenom SAMO 8 km od Idliba.

DOSLO JE VREME DA SE I KONSTANTINOPOLJ OSLOBODI

22.02.2020. 12:24

ZAUZDACE GOSPODIN PUTIN I TURKE KAO STO JE TERORISTE, samo polako, ima oberislamist veliki kredit kod Rusije, a najvecu cenu (kamatu) ce platit za obaranje vojnog aviona iznad Sirije, i masakriranje pilota. BACUSKA NE ZABORAVLJA TAKO LAKO. Traziti od jedne drzave, da obuzda svoju vojsku na svojoj teritoriji, vise je nego provokativno. PREVISE SE TURE NAGINJE KROZ PROZOR, mogao bi i da se oklizne.

Slobodan

22.02.2020. 15:57

@DOSLO JE VREME DA SE I KONSTANTINOPOLJ OSLOBODI - Svaka ti je ma mestu..Objasnio si situaciju u nekoliko recenica. Nista ja ti ne bih dodao vise