ŽREB: Sreća uz Mančester Junajted! Špansko-italijanski derbiji, Olimpijakos se vraća na Ostrvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 13:10

Izvučeni parovi za osminu finala...

Dan posle revanš mečeva šesnaestine finala Lige Evrope, žrebom u Nionu su odlučeni parovi osmine finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Parove na žrebu je izvlačio nekadašnji Bajernov i Liverpulov vezista Ditmar Haman, učesnik najboljeg finala u istoriji takmičenja kada je Liverpul 2001. godine u Dortmundu savladao Alaves 5:4. Žreb je bio potpuno otvoren što je značilo da nema nosilaca i da timovi iz iste zemlje mogu da igraju jedni protiv drugih. 

Mančester Junajted kao jedan od favorita takmičenja je odlično prošao u žrebu i ide na austrijski LASK koji jeste veliko iznenađenje ove sezone, ali je svakako autsajder u ovom dvomeču. Najzanimljivije bi trebalo da bude u špansko-italijanskim derbijima. Inter ide na Hetafe koji je eliminisao Ajaks i pokazao da će biti kost u grlu svakom favoritu. Možda i najveći derbi osmine finala je okršaj Sevilje i Rome koji spadaju među favorite za osvajanje takmičenja. Olimpijakos se vraća ns Ostrvo posle eliminacije Arsenala i ukrstiće koplja sa Vulverhemptonom u kojem igra Danijel Podense, donedavno najbolji igrač pirejskih crveno-belih. 

Izabrane vesti

Bašakšehir i Kopenhagen imaju podjednake šanse da se u međusobnom dvomeču dokopaju četvrtfinala, dok će Bazel najverovatnije igrati protiv Ajntrahta iz Frankfurta koji još nije odigrao svoj revanš protiv Red Bul Sacburga, ali je veliki favorit da prođe dalje. Favorit će biti i drugi bundesligaš Leverkuzen protiv Glazgov Rendžersa, dok je od nemačkih klubova najgore prošao Volfzburg koji ide na Šahtjor. 

PAROVI OSMINE FINALA

Bašakšehir - Kopenhagen 
Olimpijakos - Vulverhempton 
Glazgov Rendžers - Bajer Leverkuzen
Volfzburg - Šahtjor
Inter - Hetafe
Sevilja - Roma 
Ajntraht/Salcburg - Bazel
LASK - Mančester Junajted

Klubovi koji su prvi napisani su domaćini u prvim mečevima. Prvi mečevi osmine finala se igraju 12. marta, a revanši sedam dana kasnije. 

Srbija će imati 12 fudbalera u osmini finala Lige Evrope: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Aleksandar Kolarov (Roma), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Danijel Aleksić (Bašakšehir), Đorđe Nikolić i Zdravko Kuzmanović (Bazel), Lazar Ranđelović (Olimpijakos) i Filip Stanković (Inter).

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara