21. februar  2020. 18.44  →  22.51 | Izvor: RTV

Stara Pazova: Užički Supermen krenuo pešice do Putina

STARA PAZOVA -

Pre oko nedelju dana sedamdesetdvogodišnji Užičanin krenuo je peške do Moskve i kako kaže samo zato da bi se rukovao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Pred njim je više od 2.600 kilometara, a naša ekipa zatekla ga je u Staroj Pazovi.

video icon

Sedamdesetvogodišnji Milovan Milutinović iz Užica na Sretenje 15. februara uputio se pešice sa rancem teškim preko 20 kilograma na leđima uz jasan transparnet ne bi li se na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja rukovao sa ruskim predsedikom Vladimirom Putinom.

uzicki, super, krenuo, pesice, do, putina

Kako kaže, za ovaj poduhvat spremao se 6 meseci, a pred njim je istorijska maršruta duga 2.640 kilometara, a dnevno prepešači oko 40 kilometara.

Veruje da će stići do cilja, s obzirom je po svim parametrima njegov organizam, kako kaže, kao u tridesetogodišnjaka. Ne razmišlja o kilometrima, a spremio je i poklon ruksom predsedniku.

Milovan je u žižu javnosti dopseo kada je sa 64 godine prepešačio oko 2.500 kilometara od Užica do Londona i pretrčao sto metara za 25 sekundi sa teretom od 50 kilograma na leđima što i ne čudi, jer je život posvetio sportu, te je u petoj decenije položio za crni pojas u karateu i upisao Fakultet za sport i turizam u Novom Sadu.