Skoro sve manjine u istom klubu

Četiri izborne liste manjina potpisale sporazum o formiranju zajedničke poslaničke grupe.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

07:53

Default images

Sporazum je potpisan u Skupštini Srbije, a poslanička grupa zvaće se Poslanička grupa manjina - Savez vojvođanskih Mađara - Lista za Sandžak - Unija Roma Srbije - Koalicija Albanaca Preševske doline. Odlučeno je i da ta poslanička grupa predloži predstavnika Liste za Sandžak za potpredsednika Skupštine Srbije.

Šef te poslaničke grupe je Pastor Balint iz SVM-a, a njegov zamenik Bajram Omeragić iz Liste za Sandžak.

Balint je rekao da će svaka stranka posebno učestovati u razgovorima o formiranju vlade. "Naše zajedničke stavove ćemo iznositi prvenstveno predsedniku poslaničke grupe i zameniku predsednika poslaničke grupe", kaže on.

"Smatram vrlo važnim činjenicu da su liste koje čine ovu poslaničku grupu slobodne da u parlamentu iznose stavove i glasaju u skladu sa svojim programskim načelima i drugim interesima", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: