Vesti

0

Ministar odbrane Srbije: Modernizacija četiri poklonjena MiG-29 u Belorusiji kvalitetna i po planu

Autor: AP

Izvor: Beta

Ministar odbrane Srbije: Modernizacija četiri poklonjena MiG-29 u Belorusiji kvalitetna i po planu

Izvor: Foto: Beta / Ministarstvo odbrane

Vulin je posle posete 558. Avio-remontnom zavodu u Baranovičima rekao da će generalnim remontom biti "značajno" produžen vek trajanja tih aviona, a iporedo se obavlja njihova modernizacija i instalira nova oprema.

"O rokovima nikada ne treba govoriti, to je bezbednosno pitanje, ali ono što je sigurno - ima ko da čuva naše nebo i možemo biti veoma zadovoljni kvalitetom radova", rekao je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Generalni direktor 558. Avio-remontnog zavoda, Pavel Pinigin, rekao je da se na avionima radi u skladu s ugovornim obavezama, tehnološkom dinamikom i tehničkom dokumentacijom.

"Očekujem da će prvi probni letovi biti kada je planirano, a onda će uslediti isporuka aviona Srbiji", naveo je Pinigin i dodao da se u Zavodu u Baranovičima godišnje izvrši remont od 20 do 40 vazduhoplova.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović izjavio je da je delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pored radova na avionima MiG-29, razmotrila s predstavnicima Belorusije i druge oblasti vojnotehničke saradnje.

To su saradnja u vezi s bespilotnim letelicama, remonta i modernizacije PVO-tehnike, a u planu su još neki projekti koji će biti realizovani narednih meseci, naveo je Miloradović i dodao da zajednička vojnotehnička komisija intenzivno radi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR