Vesti

0

UNS nastavlja rad u konkursnim komisijama Ministarstva kulture i informisanja

Autor: AP

Izvor: Beta

UNS nastavlja rad u konkursnim komisijama Ministarstva kulture i informisanja

Navodi se da je novim rešenjem, koje je nadležno ministarstvo poslalo udruženju, u komisiju za projekte radija izabran Edib Honić ispred UNS-a, dok su iz komisija zamenjeni predsednik Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) Zoran Veličković, predsednica Društva novinara Niša Danijela Ivanković i generalna sekretarka PROUNS-a Slađana Ostojić koji su se kandidovali kao "nezavisni stručnjaci".

"Smatramo da će se učešćem članova reprezentativnih udruženja u komisijama obezbediti interes javnosti da dobije kvalitetan medijski sadržaj", piše u saopštenju.

Dodaje se da osim Honića, UNS u konkursnim komisijama predstavljaju i Olivera Kovačević, Dragana Pejović, Slobodan Radičević i Olivera Milošević.

"Članovi UNS-a u komisijama Ministarstva kulture i informisanja će ukoliko primete bilo kakve zloupotrebe u radu, napustiti komisije i neće potpisati zapisnik", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR