Nova vest
Fudbal

Petak, 21.02.2020.

08:27

Da li znate koji tim je jedini bez poraza u 2020. godini?

Nisu ni Real ni Barselona, ni Liverpul i Mančester siti, ni PSŽ, ni Bajern..

Izvor: B92

Autor:B92

Da li znate koji tim je jedini bez poraza u 2020. godini?
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Jedini neporaženi tim iz liga "petice" u svim takmičenjima u 2020. godini je Arsenal.

Tobdžije iz Severnog Londona u dobroj su formi od početka 2020. godine, ali je to nekako prošlo nezapaženo, zbog drugih dešavanja u Premijer ligi.

Arsenal je 2019. godinu završio porazom od Čelsija (1:2) na svom stadionu, iako su do 83. minuta bili u prednosti. Od tada je sve krenulo na bolje.

Novi menadžer Mikel Arteta debitovao je "teškom" nulom u Liverpulu protiv Evertona, zatim je Arsenal ponovo remizirao na gostovanju Bornmutu i posle tog poraza od Čelsija krenula je serija "nepobedivosti".

Arsenal je rutinski kod kuće savladao Mančester Junajted (2:0), savladali su Lids u FA Kupu na svom terenu (1:0), a zatim vezali tri nerešene utakmice – protiv Kristal Palasa (1:1), Šefild junajteda (1:1) i Čelsija (2:2).

Nakon toga savladali su Bornmut u FA Kupu u gostima (2:1), remizirali su sa Barnlijem takođe u gostima (0:0) i deklasirali Njukasl kod kuće. U četvrtak su savladali Olimpijakos u Pireju (0:1) pogotkom Aleksandra Lakazeta.

Stigli su do osmine finala FA Kupa, imaju odličan rezultat pred revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope, ali u Premijer ligi su i dalje na veoma lošoj, desetoj poziciji.

Imaju 34 osvojena boda, dva manje od Evertona i Vulverhemptona, četiri manje od Mančester junajteda, pet od Šefild junajteda i šest od Totenhema.

Ako na snazi ostane suspenzija Sitija, peto mesto vodi u Ligu šampiona, a šesto u Ligu Evrope, tako da u narednih 12 utakmica ekipu Mikela Artete očekuje velika borba za plasman u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve