Odloženo suđenje Jutki: Predstavnici NVO stigli u Kruševac, neki podržali Lukićevu, neki Jeličića

S. Babović

21. 02. 2020. u 09:57

Odbrana je da podsetimo, na jednom od ranijih suđenja zatražila izuzeće postupajućeg sudije, kao i predsednika suda

Одложено суђење Јутки: Представници НВО стигли у Крушевац, неки подржали Лукићеву, неки Јеличића

Tekst/Foto/Video S. Babović

KRUŠEVAC - Današnje suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, kome se pred Osnovnim sudom u Kruševcu sudi zbog krivičnih dela nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, odloženo je. “Novostima” je ranije u toku dana iz više izvora nagoveštena ova mogućnost. Odbrana je da podsetimo, na jednom od ranijih suđenja zatražila izuzeće postupajućeg sudije, kao i predsednika suda.

Suđenje je privuklo pažnju nevladinih organizacija koje su svojim prisustvom podržale obe strane. Uz Jeličića je stao osnivač "Muške sigurnosti" Dušan Trifunović, dok je sa Marijom Lukić došla Snežana Jakovljević iz udruženja "Peščanik". Lukićevu je takođe podržala "Mreža žena protiv nasilja".

Jeličić se nije pojavio na suđenju zbog bolesti.

Pročitajte još: Od suđenja Jutki napravili šou: Svedok odbrane o pečenju i dekolteu, a Šešelj o hormonima (FOTO/VIDEO)

Suđenje na kome je trebalo da bude reči o veštačenju mobilnog telefon sa kojeg je, kako se sumnja, bivši predsednik opštine slao lascivne poruke nekadašnjoj saradnici, oštećenoj Mariji Lukić bilo je zakazano za 11 sati. Iz SRS, stranke, čiji lider Vojislav Šešelj, od prošlog novembra prisustvuje suđenjima kao podrška okrivljenom Jutki, ”Novostima” je potvrđeno da će Šešelj sigurno biti u Kruševcu, ali od 18 sati, kada u Kulturnom centru promoviše svoju knjigu “U Srebrenici nije bilo genocida”.



Poslednje suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki odigralo se 29. januara, a ceo postupak se pred kruševačkim sudom nakon izmeštanja procesa iz Osnovnog suda u Brusu, odvijalo od avgusta, 2019.godine. Krivičnom prijavom PU Kruševac bilo je obuhvaćeno sedam žena, a dve su u postupku izjavile da ne smatraju da su uznemiravane. Tužilaštvo je procenilo da dokaza u jednom slučaju i optužni predlog protiv Jutke podnet je juna 2018.godine.

Ceo postupak obeležilo je više odlaganja, ali i odluka Vrhovnog kasacionog suda o izmeštanju suđenja. Nije isključeno da se to ponovo dogodi.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Brana Mitrović - FLOYD

21.02.2020. 10:08

Sve se pokušava da se ovo suđenje odlaže unedogled i da se pretvori u najobičniju farsu. Na kraju će ispasti da su te žene maltretirale "Kazanovu" jutku a da se on mučenik branio od njih. SRAMOTA!!!

Miko

21.02.2020. 10:39

Zašto da ne? Srbija ima taj brend koji nema u svetu i to treba da neguje. Sav ološ treba da bude slobodan,žrtve da ćute da nebude još gore.sns je budućnost,samo napred do samoga kraja!

radoje

21.02.2020. 19:30

НВО Мушка сигурност није на страни Јутке, ваш новинар је чулацелу причу,зашто износите неистину. НВО је на страни првде и не тиче је се ниједна страна,тиче се само страна суда да без икаквих притисака са стране може донети праведну одлуку.