Najnovije vesti
Vesti Politika
"NISMO PRIZNALI KOSOVO" Ministarka spoljnih poslova Jamajke demantovala Tačija

"NISMO PRIZNALI KOSOVO" Ministarka spoljnih poslova Jamajke demantovala Tačija

Tek nekoliko sati prošlo je od kada je kosovski predsednik svesrdno zahvalio Jamajci na tome što je priznala nezavisnost Kosova, do informacije da se to uopšte nije dogodilo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
taci smit kombo RAS Profimedia EPA Valdrin Xhemaj Foto: EPA/Valdri Xhemaj, Profimedia / RAS Srbija
taci smit kombo RAS Profimedia EPA Valdrin Xhemaj

Demanti je na svom Tviter nalogu obznanila ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit. Ona je, naime, retvitovala Tačijevu objavu na Tviteru, uz komentar da "Jamajka ne prepoznaje Kosovo kao nezavisnu državu".

Tači je, inače, juče objavio ovu vest, sa namerom da se pohvali.

Kao i on, to je učinio i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji se zahvalio "narodu i Vladi Jamajke, kao i premijeru Endru Holnesu".

- Radujem se saradnji i iskazujem zahvalnost Kosova u svim budućim saradnjama - napisao je Kurti u poruci na Tviter nalogu.

Čini se da je, bar kako je Tači preneo, ova informacija potekla od predstavnice Prištine u Vašingtonu Vljore Čitaku.

On je istakao i da je to "rezultat napornog rada i lobiranja od nekoliko godina, uključujući rad Eliota Engela" (kongresmen i lobista za kosovsku nezavisnost).

Pročitajte još

Na ovakav razvoj događaja i, kako se za sada čini, pogrešnu i nepotvrđenu informaciju, reagovala je poslanica vladajućeg Pokreta "Samoopredeljenje" Fitore Pacoli, koja je navela da Čitaku treba da podnese ostavku, ako se "ispostavi da je tačno da Jamajka nije priznala Kosovo".

- „Kosovu su sada potrebni kompetentni, profesionalni i odgovorni ambasadori koji rade za dobro države. Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako su vesti o priznanju s Jamajke zaista lažne, ambasadora Čitaku treba odmah da dobije otkaz i snosi posledice - napisala je Pacoli na svom Fejsbuk profilu, prenosi Tanjug.

Ova poslanica je, inače, i sama juče zahvalila Jamajci na navodnom priznanju kosovske nezavisnosti.