Muzika

Maja Louis za "Nezavisne": Majčina sreća je moja pobeda

Maja Louis za "Nezavisne": Majčina sreća je moja pobeda
Foto: Bojan Stevanović | Maja Louis za "Nezavisne": Majčina sreća je moja pobeda

Pjevačica Maja Louis objavila je novi video-spot za pjesmu "Mama", koju je posvetila svojoj majci.

Pjevačica je ranije istakla da, iako nju i njenog brata Marka Louisa svi vezuju za oca, slavnog pjevača Ljubišu Stojanovića Louisa, na koga su veoma ponosni, ipak je mama zaslužna za sve ono što su ona i njen brat danas.

"Tata je stalno bio na putu, ona je s nama prolazila sve moguće faze, bila je uvek s nama i uz nas. Neraskidiva je ljubav prema majci i ova pesma je najmanje što sam mogla da učinim za nju", rekla je Maja Louis.

U intervjuu za "Nezavisne" Maja govori o procesu nastajanja ove pjesme, učešću članova porodice u snimanju spota, najavi koncerta koji će održati u Beogradu, ali i pripremi novog albuma.

NN: Objavili ste jako emotivan singl "Mama". Možete li nam reći kako se rodilo nadahnuće da napišete ovakvu pjesmu?

MAJA LOUIS: Ova pesma je nastala još pre oko 15 godina. Ja tada nisam imala dovoljan fond reči na srpskom, jer sam rođena i odrasla u Minhenu, ali su Zoran Milenković i Aleksandra Babić razumeli tačno šta želim da kažem i napisali taj divan tekst. Andrej Andrejević i ja smo osmislili muziku, a onda smo Marko i ja uradili aranžman kada je došlo vreme.

NN: Koliko je bilo teško napisati pjesmu u kojoj iznosite sve emocije i osjećanja prema majci, da li ste morali više ogoliti svoja osjećanja nego što je to slučaj u drugim pjesmama?

MAJA LOUIS: Ja u svakoj svojoj pesmi iznosim svoje emocije maksimalno, ali možda je ova pesma baš iz tog razloga čekala svoj trenutak. Sada, kada sam zrelija i kada sam sama majka, sve je nekako lakše da se kaže, veće je razumevanje, a reči iz pesme su tada za mene imale veliko značenje, ali sada, kada sam "porasla", sada sve to ima još veću težinu.

NN: U spotu su učestvovali i članovi Vaše porodice, kako je proteklo samo snimanje spota i šta ćete pamtiti iz tog dana kao najdražu anegdotu?

MAJA LOUIS: Jao, taj dan je bio čaroban. Svi su bili veseli i lepo raspoloženi, radovali su se da budu deo spota i mama je bila presrećna, a to mi je bila pobeda, jer je pesma posvećena njoj. Taj dan će svima koji su učestvovali ostati u divnom sećanju. Dragan Jereminov je fenomenalno osmislio spot i tako organizovao sve da nije bilo nimalo tenzije, tako da je sve ispalo kao jedno celodnevno druženje.

NN: Kakve su bile reakcije porodice na Vaš poziv da učestvuju u ovom projektu?

MAJA LOUIS: Bili su oduševljeni i porodica i prijatelji. A deca su tako profesionalno učestvovala da sam ostala bez reči. Dok su čekali, igrali su se, a kada je počelo snimanje, svi su bili profi kao da se bave time od rođenja.

NN: Da li imate u planu ekranizaciju još pjesama?

MAJA LOUIS: Ooo, da. Ulazim polako u štos i postaje zabavno.

NN: U najavi je i jedan nastup, možete li nam reći o čemu se radi?

MAJA LOUIS: Moj prvi solistički koncert je u četvrtak, 27. februara, u 20 časova, na Dorćol placu, u Beogradu. Pripreme su u toku i bliži se taj dan, pa sam jako uzbuđena i srećna. Karte su u pretprodaji na "Gigstixu" i direktno na Dorćol placu i od svake kupljene karte odvaja se pet odsto kao donacija i podrška Autonomnom ženskom centru, organizaciji "Stop nasilju nad ženama".

NN: Da li možda imate u planu da se predstavite uživo i publici sa ove strane Drine i kakvi su Vam planovi za naredni period?

MAJA LOUIS: Naravno i vrlo rado. Čim budem znala datum, javiću vam. A i drugi album se uveliko snima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije