INICIJATIVA KURIRA IZ DANA U DAN IMA SVE VEĆU PODRŠKU! DOSTA S DIKTATUROM OPERATERA: Nećemo da plaćamo dve pretplate!
Foto: Beta

Snažno

INICIJATIVA KURIRA IZ DANA U DAN IMA SVE VEĆU PODRŠKU! DOSTA S DIKTATUROM OPERATERA: Nećemo da plaćamo dve pretplate!

Vesti -

Nemaju dilemu Predlog da svi kablovski operateri imaju u ponudi sve kanale podržavaju Zoran Stojiljković, Vida Ognjenović i Marko Čadež

Inicijativa Kurira da svi kablovski operateri u Srbiji imaju u ponudi sve kanale je idealno rešenje, kažu sagovornici našeg lista. Naš predlog da građani više ne plaćaju dve kablovske pretplate da bi gledali sve programe koje požele dopada se profesoru Fakulteta političkih nauka Zoranu Stojiljkoviću, književnici Vidi Ognjenović i predsedniku Privredne komore Srbije (PKS) Marku Čadežu. Stojiljković smatra da je ova inicijativa više nego prihvatljiva.

Prihvatljivo,

- Vaš predlog je neka vrsta idealnog rešenja. Operateri treba da imaju sve u ponudi. Oni ne treba da međusobno konkurišu sadržajem programa - jer svima treba omogućiti da mogu sve i da gledaju - već kvalitetom usluge, cenom, paketima i slično. To je opravdana konkurencija. Meni je neprihvatljivo da ja kao gledalac koji želi da bude dobro informisan moram da platim pretplatu kod jednog, drugog, trećeg operatera. Kurirov predlog mi je zato vrlo prihvatljiv - kaže Stojiljković.

Ognjenovićeva takođe podržava inicijativu koju smo pokrenuli.

- Podržavam vašu inicijativu. Svi treba da imamo mogućnost izbora kanala koje želimo da gledamo, a ne da smo pod diktaturom operatera - navodi ona.

foto: Dragana Udovičić

I Marko Čadež smatra da je vrlo važno da svi građani imaju mogućnost da gledaju sve relevantne kanale na jednom mestu.

Svetska praksa

- Bilo bi dobro da se nađe neki model koji bi omogućio građanima da u ponudi svih operatera imaju sve relevantne informativne i zabavne programe, kao i programe naučnog i sportskog sadržaja. Naravno, ako neko želi da gleda najnovija filmska ostvarenja, to bi, kao i svuda u svetu, trebalo dodatno da se plati - kaže Čadež.

foto: Beta/ Ognjen Stevanović

Podsetimo, inicijativa koju je pokrenuo Kurir podrazumeva da kablovski operateri imaju u ponudi sve kanale, a da se za korisnike na tržištu bore na druge načine, pre svega cenom. Ovakav model već funkcioniše u svetu, a ukoliko zaživi i kod nas, građani više ne bi dolazili u situaciju da im neki operater preko noći ukine kanale, kao što je to nedavno uradila Junajted medija korisnicima Supernove ostavivši ih bez 17 kanala.

Redakcija Kurira/ Foto: Beta/ Ognjen Stevanović, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track