3 NAPITKA KOJA NE SMETE PITI AKO VAS MUČE UPALE: Opasno kad vas bole zglobovi!
Ako imate artritis, upale su vaš neprijatelj broj 1.
Zato treba da izbegavate svaku vrstu hrane ili pića koji izazivaju upale ili ih pojačavaju. U suprotnom, bol u zglobovima biće sve jači.
PRIRODNI LEK: Biljke za vene pomažu, a OVO je jedna od najboljih!
Prepoznajte na vreme: Pet simptoma gljivične infekcije
Međutim, dok obraćamo pažnju na ishranu, često nam promaknu razni napici koje tokom dana uzimamo i ne primećujemo da nam zapravo oni pojačavaju upale.
Reakcije mogu biti čak i brže, jer pićima ne treba mnogo vremena da prođu kroz sistem za varenje. Zato treba osluškivati svoj organizam, jer ćete lakše ustanoviti šta je u vašem slučaju okidač za jaču upalu i jači bol.
Ne reaguju svi isto, to se mora napomenuti, ali treba da obratite pažnju na sledeća pića!
Ništa dobro vas ne čeka u konzervi energetskog pića!
Nivo kofeina je toliko visok da može da dovede čak i do srčanih tegoba u nekim slučajevima.
Uz to, dodajte i nekoliko puta više šećera nego što postoji u običnim bezalkoholnim pićima i dobijate nešto što se ne preporučuje nikome, naročito ne redovno i u većim količinama.
U slučaju artritisa, i šećer i kofein mogu do dovedu do jačanja upale. Visoka kiselost može čak i da dovede do opasnih promena na zglobovima.
Najnezgodnija posledica pijenja piva je što telo oslobađa purine, hemijske supstance koje jetra proizvodi kad razlaže fruktozu. Purini se zatim metabolišu u urinsku kiselinu, a ona je veoma opasna za zglobove.
Pivo sadrži i gluten, koji izaziva i jake upalne procese kod ljudi koji su osetljivi na njega. Ukupno gledano, alkohol je veoma snažan uzročnik upalnih procesa u telu.
Povremena čaša vina tu i tamo neće doneti teške posledice, ali svako pijanstvo dovodi do lančane reakcije koja će se završiti pogubno i po zglobove.
Mamurluk je teško stanje dehidratacije i upale, a to svako ko boluje od artritisa treba da izbegava u širokom luku.
Ovi napici su problem, pre svega, zbog količine šećera. U njima nema vlakana koje sadrži integralna voćka a koji usporavaju apsorpciju šećera i time održavaju nivo šećera u krvi.
U ovim sokovima je često i dodata fruktoza, a tu se vraćamo na problem purina koji se oslobađaju i povećavaju nivo mokraćne kiseline u telu!
Izbegavajte voćne sokove, naročito sa puno šećera, radije pojedite pravo voće.
MEDICINSKE GLJIVE: Šest supermoćnih pečuraka koje POMAŽU DA OZDRAVITE!
PREHLADA JE PROŠLA, ALI KAŠALJ NEDELJAMA NE PRESTAJE? Ako se i vama to dešava, ovo morate da znate
PRETI VAM INFARKT: Evo kako ćete ZNATI da vam predstoji OVO STANJE, ovo je JASAN ZNAK!
NAJMOĆNIJA PRIRODNA POMOĆ ZA DIJABETES: Ovaj ZAČIN uvrstite u ishranu i REŠIĆETE brojne TEGOBE!
Ustanovljena četiri tipa starenja: Otkrijte kom pripadate