BAČENA BOMBA NA STARAČKI DOM: Kašikaru iz dvorišta bacio maskirani muškarac! Vlasnik: To nema veze s domom, niti sa mnom
Foto: Tamara Trajković

NAPAD Detonacija u Malom Mokrom Lugu

BAČENA BOMBA NA STARAČKI DOM: Kašikaru iz dvorišta bacio maskirani muškarac! Vlasnik: To nema veze s domom, niti sa mnom

Crna Hronika -

Istraga Maskirani muškarac ubacio kašikaru u dvorište objekta za smeštaj starih i nemoćnih, vlasnik kaže da je u pitanju greška

U dvorište staračkog doma u beogradskom naselju Mali Mokri Lug koji je u vlasništvu Željka S., u noći između srede i četvrtka, bačena je bomba kašikara, a povređenih, na sreću, nije bilo.

Kako saznajemo, bomba je bačena iz susednog dvorišta, a sigurnosne kamere snimile su ovaj napad.

- Kašikaru je iz dvorišta, koje se nalazi pored staračkog doma, u kom je smešteno oko 30 starih i nemoćnih, bacila maskirana muška osoba - kaže naš izvor i dodaje da se zasad sumnja da eksplozivna naprava ima veze s vlasnikom Željkom S.

- U istom dvorištu gde je dom nalazi se kuća njegovog vlasnika. Motiv napada se ispituje, a Željko S. navodno ima dosije u policiji - objašnjava sagovornik.

Rupe od gelera

Željko S. rekao je juče da ne zna zbog čega je na njegovom posedu došlo do eksplozije.

- U pitanju je greška, nemam problem ni sa kim. To nema veze s domom, niti sa mnom, ma nema veze ni sa čim. Samo ste mi sve moguće službe i inspekcije nakačili na vrat - rekao je Željko S., koga smo juče zatekli ispred kapije.

U dvorištu staračkog doma juče su bili i majstori, koji su krpili rupe od gelera na ogradi i objektima. Komšije Željka S. kažu da ih je eksplozija jako uznemirila.

- Jao, koliko je to odjeknulo, ne mogu da vam objasnim. Ubrzo su došli vatrogasci, policija i Hitna pomoć. Malo su se stanari doma uplašili, ali niko nije povređen. I ja sam se uplašila. Ne verujem da je neko hteo da im baci bombu zbog doma, jer rade dobro. Koliko znam, maksimalno vode računa o korisnicima - kaže jedna komšinica, dok druga dodaje da je čula da je Željko S. planirao da proširi posao.

Malo je impulsivan

- Čula sam da je planirao da otvori još jedan dom ispod ovog. Ko zna šta je razlog. On je malo impulsivan. Toliko sam puta čuo kako telefonira iz dvorišta i svađa se s nekim - kaže komšinica.

Istraga o eksploziji u Malom Mokrom Lugu je u toku, a policija proverava da li je ona upozorenje za vlasnika.

- Proverava se da li ovo ima veze s radom samog staračkog doma, to jest da li je neki korisnik bio nezadovoljan uslugama, ili je u pitanju nešto drugo - kaže izvor iz istrage.

KOMŠIJE ODUVEK JE IMAO NOVCA

Željko S. je, prema rečima komšija, oženjen i ima dete, a do investicija za otvaranje doma veruju da je došao tako što je njegova porodica prodala neke nekretnine i zemljište.

- Baba mu je radila u inostranstvu, oni su oduvek imali novca. Željko se jedno vreme bavio preprodajom automobila. Ne znam za koja dela može da ima dosije u policiji - rekao je komšija.

Kurir.rs, Jelena Rafailović/ Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track