KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ekonomac u sudaru sa „fenjerašem“ traži nove bodove (petak, 19 h)

Aktuelni prvak Srbije, kragujevački Ekonomac, ugostiće u petak, 21. februara, od 19 časova u „SBB hali „Jezero“, ekipu Jastrepca iz Blaca. Biće to lepa prilika da Kragujevčani u susretu sa najslabije plasiranim timom na tabeli dođu do važnih bodova u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Foto: Zoran Džonov (Sport & zabava sa T & J)

„Studenti“ nisu bili miljenici sreće u prethodna dva prvenstvena kola. Najpre su u susretu sa ekipom Vranja u „SBB Jezeru“ ispustili sigurnu pobedu, da bi prošlog vikenda na gostovanju u Novoj Pazovi imali maltene bod „u džepu“, ali su u poslednjim sekundama utakmice primili gol iz kaznenog udarca sa deset metara, čime su još jednom ostali „kratkih rukava“.

Kragujevčani se trenutno nalaze na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa tri boda više u odnosu na predstojećeg rivala Jasterbac iz Blaca, koji trenutno drži prvoligaški „fenjer“.

Jastrebac je prvi deo sezone završio sa pet osvojenih bodova, što je čelnike kluba nateralo da tokom zimske pauze angažuju novog trenera. Izbor je pao na Slavišu Damjanovića, prekaljenog stručnjaka, koji je najveće uspehe postigao vodeći beogradski Euro motus.

Težak raspored na startu drugog dela sezone i porazi, najpre od vodeće Crvene zvezde (0:6), a zatim i od trećeplasiranog Vinter sporta (1:3), doveli su ekipu iz Blaca u nezavidnu poziciju, tačnije na samo dno tabele.

Sigurno je da će Blačani želeti što pre da pobegnu sa začelja tabele, i u tom smislu gostovanje drastično podmlađenoj ekipi Ekonomca vide kao idealnu priliku da dođu do bodova spasa.

Učenici Vidana Bojovića i Ivana Marinkovića su, pak, rešeni da nadomeste sve ono propušteno u prethodna dva kola, pa će bez sumnje dati sve od sebe u nameri da obraduju svoje simpatizere, koji im i u ovim teškim trenucima za klub nisu okrenuli leđa.

Ulaz na utakmicu je besplatan za sve ljubitelje magične igre na petoparcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!