Superklasiko za titulu? Moguće je!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 15:22

Ali kako? Gde? Kada? Pitanja su na koja nema odgovora

Superklasiko za titulu? Moguće je. Boka Juniors je sinoć uradila što je do nje. Pobedila je na gostovanju Kolon sa 4:0 i izjednačila se sa River Plejtom na čelu argentinske Superlige, doduše uz utakmicu više. Loptica je sada, kolo pre kraja, prebačena u dvorište Milionera, koje večeras čeka prepreka u vidu Defense i Husticije (23.40). Ali, tek tu počinje kontroverza...

Bokina pobeda nad Kolonom u Santa Feu donela je više sumnji, nego neizvesnosti. Naravno, ne govori se o visokom trijumfu plavo-zlatnih, već o budućnosti Superlige. Kako će se završiti ova priča sa 23 epizode? Sve je u rukama učenika Marsela Galjarda, ali čak i da upišu tri boda protiv Defense, postoji šansa da se u poslednjoj rundi situacija zakomplikuje i na kraju se bodovno poravnati nađu najveći rivali.

Izabrane vesti

Propozicije kažu da se onda ne gleda gol-razlika, već se igra meč za titulu. Ali kako? Gde? Kada? Pitanja su na koja nema odgovora.

Prema članu 11 Pravilnika o takmičenju "samo oni mečevi koji određuju prvo mesto Superlige 2019. i 2020. moraju biti odigrani istog dana i u isto vreme". To znači da dueli Atletiko Tukuman - River i Boka - Himnazija treba da počnu u isto vreme, međutim nije izvesno u kom terminu. Jer, oba tima imaju obaveze u okviru Kopa Libertadoresa i neće biti lako složiti, naročito zbog isrpljujućih putovanja koja ih očekuju.

Boka ide u Venecuelu pošto je u utorak očekuje duel sa Karakasom, dok River putuje u Ekvador, gde ga u sredu čeka dvoboj sa LDU Kitom. I tu dolazimo do problema. Prema članu 27 Superlige ('Odmaranje između utakmica'), ekipe bi trebalo da igraju u subotu ili nedelju. I tu se rađa kontroverza. Tim sa Bombonjere namerava da se opredeli za subotu, jer drugog utorka, 10. marta, igra sa kolumbijskim Indepenedijenteom iz Medeljina. River će, u međuvremenu, imati dan manje za odmor, a u sredu, je domaćin peruanskom Binasionalu.

Raspored je, dakle, velika glavobolja za čelnike Superlige Argentine, a da se ne vraćamo na potencijalnu majstoricu. Inače, odmah po okončanju prvenstva startuje Kopa de la Superliga, uporedo sa Kopa Libertadoresom, i tako sve do sredine maja...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara