Oslo odlučuje o izručenju Sirete

Norveški sud treba da donese preporuku na osnovu koje će biti odlučeno da li će Damir Sireta biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2007.

12:55

Default images

Istražni sudija Miroslav Alimpić je rekao da konačnu odluku o zahtevu Hrvatske i Srbije za izručenje Sirete u krajnjoj instanci, prema norveškom zakonu, donosi ministar pravde i policije u toj zemlji.

"Mi smo iz više razloga tražili da nam taj slučaj bude prepušten i imamo puno osnova da tražimo njegovo izručenje zbog događaja u Vukovaru", rekao je Alimpić.

On je kazao da je Sireta u Hrvatskoj, u postupku koji je vođen bez njegovog prisustva, već osuđen za ubistvo jednog ratnog zarobljenika na Veleprometu, u Vukovaru, u novembru 1991. godine.

Podsetimo, Sireta se on sumnjiči i za učešće u streljanju oko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara.

Damir Sireta, inače državljanin Hvatske, je uhapšen u Norveškoj u novembru 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: