MELJU! Poslednji put kad je tabela izgledala ovako Lacio je bio prvak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 16:49

Pala i Bolonja

Inter ima dve, Juventus jednu utakmicu manje, ali Lacio ima prvo mesto i trenutno igra najbolji fudbal u Italiji! Luis Alberto je još jednom držao čas fudbala i golom i asistencijom vodio Lacijale do uverljivih 2:0 protiv Bolonje i liderske pozicje na tabeli Serije A!

A tačno 20 godina prošlo je otkako je Lacio poslednji put bio prvi posle 20 ili više kola. I tačno 20 godina je prošlo otkako je Lacio poslednji put bio šampion! Uz jednu bitnu razliku. Tada su Rimljani s novcem Serđa Kranjotija oformili zastrašujuć tim sa Mančinijem, Salasom, Nestom, Nedvedom, Veronom, naravno i Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. Sad je na čelu klub džimrija Klaudio Lotito, koji više pazi o stanju na računu no o glamuru.

Izabrane vesti

Ali jedna kopča je tu. Simone Inzagi. Član te šampionske generacije iz 2000. i čovek koji je mimo svih očekivanja učinio da Lacio, iako ulaganjima ne može ni da priđe Juventusu i Interu, na terenu ne izgleda nimalo inferiorno. Inzagijevi izabranici još od septembra ne znaju za poraz, iako je u ovaj tim, ako računamo i prodaje igrača, neto uloženo tek nešto više od 20.000.000 evra. A ako računamo i sezonu 2017/2018 Lotito i Igli Tare, sportski direktor koji je majstor svog zanaza, čak mogu da se pohvale i sa profitom od oko 30.000.000!

I sve su to uspeli a da igra i rezultati ne trpe. Štaviše, Inzagijeva mašina kao da tek hvata zalet. Samo da ih povrede zaobiđu, jer jasno je da Rimljani ipak nemaju toliko dubok igrački kadar kao Inter i Juve. Sve ostalo imaju u izobilju: i kvalitet i elan i taj ubilački instinkt da nemilosrdno gaze rivala dok ne obezbede bodove.

Mihajlovićeva Bolonja se nije sklonila sa puta Laciju, ali su domaći u meč ušli kao da ih je top ispalio na teren. Leteli su Lacijali na sve strane, bombardovali ih svih pozicija i vrlo brzo došlo do nedostižnog kapitala. Prvo Albertov rezantan udarac sa ivice kaznenog prostora, pa onda i Hoakin Korea posle akcije koju je u petercu rimskog tima (?!) pokrenuo Sergej Milinković Savić. Samo tri minuta bilo je dovoljno da se Bolonja baci u nokdaun.

Uspravila se kasnije, nekoliko puta ozbiljno zapretila, čak su i Stefano Densvil (ruka) i Takehiro Tomijasu (ofsajd) i zatresali mrežu, ali su oba pogotka poništena posle konsultacija sa video tehnologijom. Da nisu, bio bi Inzagi bio u problemu, posebno zato što je Alberto dugo igrao sa povredom, šepao je maltene još od tog 18. minuta i prvog gola, ali je herojski trpeo sve dok bodovi nisu bili u džepu. U 61. minutu ga je Inzagi ipak izveo iz igre. Šampionski snovi sigurno bi se raspali bez Alberta u timu.

Ovako, Lacio nastavlja da mašta. I bilo bi lepo kad bi svi ostali zdravi. Pa nek Juve i Inter pokažu da su bolji. Moraće dobro da se oznoje ako to misle da učine. A moraće i Lacio da se namuči kako bi dokazao da zaista jeste taj kalibar. Već u narednom kolu vruće gostovanje u Bergamu kod Atalante, potom Fjorentina, pa Torino i Milan kod kuće...

Ali mislili su mnogi – pa i mi da budemo sasvim iskreni – da Lacio neće potrajati ni do marta. A evo ih na čelu tabele, sa samopouzdanjem koje probija plafon. I igrom koja liči na skudeto.

SERIJA A - 25. KOLO

Subota

Lacio – Bolonja 2:0 (2:0)
/Alberto 18, Korea 21/

18.00: Udineze - Fiorentina /ODLOŽENO/
20.45: (1,55) Napoli (4,10) Torino (6,00) 

Nedelja
12.30: Milan - Đenova  /ODLOŽENO/
15.00: Parma - SPAL  /ODLOŽENO/
15.00: Sasuolo - Breša  /ODLOŽENO/
15.00: (7,75) Leće (5,00) Atalanta (1,38)
18.00: ( 3,35) Kaljari (3,45) Roma (2,15)
20.45: Juventus - Inter  /ODLOŽENO/

Ponedeljak
20.45: (2,55) Sampdorija (3,15) Verona (2,85)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Reuters, AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara