Debakl u Ligi šampiona ostavio posledice, Čelsi spasao bod u Bornmutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 18:03

Dva gola Markosa Alonsa - 2:2

Svaki poraz u Evropi, a posebno onaj ubedljiv, sa sobom mora da ostavi ozbiljne posledice. Toga se uostalom najviše i pribojavao Frenk Lampard nakon poraza od Bajerna u prvom meču osmine finale Lige šampiona. Čelsi je vodio, pa gubio u Bornmutu, a na kraju je morao da spasava jedan bod. U tome je uspeo zahvaljujući izuzetno raspoloženom Markosu Alonsu, koji se dva puta upisao u strelce na Vitaliti stadionu - 2:2 (0:1).

Plavci su bili bolji tim na terenu tokom najvećeg toka utakmice, ali su platili danak lošeg otvaranja drugog poluvremena. Gosti su doživeli ozbiljan pad u igri, što je motivisani domaćin iskoristio i stigao do prekokreta. Džeferson Lerma je u 54. minutu sjajno reagovao na centaršut Rajana Frejzera, a samo tri minuta kasnije odlični škotsko vezista je i sam zatresao mrežu Vilija Kabaljera. Frejzer je sjajno ispratio napad svog tima i pravovremeno dodavanje Stejsija. Svemu tome je prethodila katastrofalna reakcija Čelsijeve odbrane, koja je sebi dozvolila da joj se praktično tri protivnička igrača nađu u samoj završnici napada.

Izabrane vesti

Bornmut je utakmicu otvoriuo sa dva odlična pokušaja Filipa Bilinga, ali je Čelsi konstatno napadao. Jedna takva akcija krunisana je golom u 33. minutu. Džejms je odlično probio po desnom boku, pronašao Žirua na ivici peterca, koji je pogodio prečku, a Alonso je bio na pravom mestu da zakuca loptu sa druge stative u mrežu domaćina. Šanac je odlično ispratio napad svog tima i u 85. minutu. Pedro je snažno gađao sa ivice kaznenog prostora, odlični Ramsdejl je to uspeo da odbrani, ali je na odbitak prvi naleteo Alonso i poslao je glavom u protivničku mrežu.

Plavci nisu uspeli da kazne drugi vezani poraz i očajnu formu Lestera, pa bi sada značajno mogli da im se približe Mančester junajted, Žefild, Totenhem ili Vulvs.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Norič - Lester 1:0 (0:0)
/Luis 70/

Subota

Brajton - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Aju 70/

Bornmut - Čelsi 2:2 (0:1)
/Lerma 54, King 57 - Alonso 33, 85/

Njukasl - Barnli 0:0

Vest Hem - Sautempton 3:1 (2:1)
/Bouven 15, Ale 40, Antonio 54 - Obafemi 31/
18.30: (7,25) Votford (4,40) Liverpul (1,45)

Nedelja
15.00: (2,65) Everton (3,10) Mančester Junajted (2,80)

15.00: (2,50) Totenhem (3,20) Vulverhempton (2,95)

Odloženo
Aston Vila - Šefild Junajted
Mančester Siti - Arsenal

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara