Katastrofa u Votfordu: Liverpul pao posle 44 utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 20:24

Redsi demolirani na Vikaridž Roudu, što im je prvi poraz od 3. januara 2019. godine, kada su poraženi na Etihadu - 0:3

Morala je ta čaša prepuna dominacije i samopouzdanja u jednom trenutku da pukne. Ali ne samo da je pukla, već se raspala u sitne deliće. Liverpul je doživeo poraz posle 44 utakmce, prvi još od 3. januara 2019. godine kada izgubio na Etihadu. Redse je potpuno nadigrao i ubedljivo savladao nadahnuti Votford, čiji su se ofanzivci Troj Dini i Ismaila Sar večeras poigravali sa odbranom najboljeg tima u Evropi - 3:0 (0:0).

Ekipa Jirgena Klopa je prvi put ove sezone izgledala ovako bezdušno, bezidejno i bezvoljno. Jasno je da ekipa temperamentnog stratega prolazi kroz krizu, čije su naznake bile vidljive možda i pre poraza od Atletiko Madrida, ali i u pobedi nad Vest Hemom u prošlom kolu. Liverpul je tada dva puta vadio loptu iz svoje mreže, a večeras u tri navrata. Da ne što ozbiljno ne štima u defanzivi pokazuje i podatak da su na na uvodnih 26 utakmica u sezoni primili svega 15 golova, a u poslednje dve čak pet. Klopov tim je večeras okončao i fantastičan niz od 18 uzatopnih pobeda u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Votford je energetski bio dominantan. U ovodnim trenucima ga je predvodio raspoloženi Đerar Deulofeu, koji se povredio u 37. minutu, ali su onda njegovu ulogu preuzeli dvostruki strelac Ismaila Sar i snažni Troj Dini. Najistureniji igrač domaćina tokom čitavog meča je do ludila dovodio Dejana Lovrena. Kod prvog gola Sara u 54. minutu upravo je on izvukao hrvatskog štopera van peterca i omogućio Dukureu da zabeleži asistenciju. Šest minuta kasnije je na fantastičan način uposlio Sara, koji je posle kontranapada na sjajan način prebacio indisponiranog Alisona. Konačno, Sar je u 72. minutu uzvratio Diniju za asistenciju, pa je možda i najbolji igrač utakmice fantastičnih 90 minuta igre svog tima krunisao golom.

O Liverpulovoj nemoći najbolje govori podatak da su gosti sa Enfilda na ovom meču imali samo jedan šut u okvir gola protivnika, od ukupno sedam koliko ih je išlo ka Benu Fosteru. Najbliži golu bili su u 66. minutu, kada je udarac Adama Lalane udario u stativu domaćeg gola. Votford je vođstvo zaslužio i u prvom poluvremenu. Prvu ozbiljnu šansu još u 11. minutu imao je Deulofeu, a u fantastičnoj prilici u nadoknadi prvog poluvremena bio je Troj Dini, ali su se gosti uz pomoć AlisonaVan Dajka nekako odbranili.

Jasno je da je Liverpul izgubio čvrstinu na sredini terena izostankom povređenog kapitena Džordana Hendersona. Ovoga puta Klop je Vajnaldumu i Fabinju priključio Okslejd Čembrlena i potpuno pogrešio. Kasnije je uveo Lalanu i Origija umesto Vajnalduma i Okslejd Čembrlena, a poslednji adut bio mu je Minamino. Ipak, nemoć na terenu nije mogla da se promeni. Potpuno van ritma bili su i Salah i Mane, a nedostajali su i opasni izleti bekova Aleksander Arnolda i Robertsona, iako je levi bek Redsa na početku drugog poluvremena uputio taj jedini udarac u okvir gola protivnika, ali je odlično reagovao Foster.

Liverpul ima otvoren put ka toliko čekanoj šampionskoj tituli, ali će morati brzo da se uzdigne ukoliko ne želi da doživi krah u drugim takmičenjima. Već u utorak očekuje ga meč FA kupa sa Čelsijem, a potom okršaj sa Bornmutom u Premijer ligi, pa revanš sa Atletiko Madridom, koji će možda biti i preloman pred sam finiš sezone.

 

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Norič - Lester 1:0 (0:0)
/Luis 70/

Subota

Brajton - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Aju 70/

Bornmut - Čelsi 2:2 (0:1)
/Lerma 54, King 57 - Alonso 33, 85/

Njukasl - Barnli 0:0

Vest Hem - Sautempton 3:1 (2:1)
/Bouven 15, Ale 40, Antonio 54 - Obafemi 31/

Votford - Liverpul 3:0 (0:0)
/Sar 54, 60, Dini 72/

Nedelja
15.00: (2,65) Everton (3,10) Mančester Junajted (2,80)

15.00: (2,50) Totenhem (3,20) Vulverhempton (2,95)

Odloženo
Aston Vila - Šefild Junajted
Mančester Siti - Arsenal

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara