• Search form

20.02.2020 | 15:43

Poklon Festa za davaoce krvi

Poklon Festa za davaoce krvi

Organizatori 48. Festa odlučili su da poklone po dve besplatne ulaznice građanima koji dobrovoljno daju krv 21. februara.

Budući da je slogan 48. Festa “Skupljači emocija”, Centar beogradskih festivala (Cebef), kao izvršni producent, odlučio je da pokloni karte dobrovoljnim davaocima krvi koji tim činom pokazuju najdublje emocije spasavajući mnogima život.

Prvih sto građana koji 21. februara dobrovoljno daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39 od 7 do 19 sati), dobiće kao mali znak pažnje dve karte za neku od filmskih projekcija na 48. Festu.

Program 48. Festa obuhvata ukupno 96 filmova, koji će biti prikazani od 28. februara do 8. marta na više od 300 projekcija u Sava centru, Kombank dvorani, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju Kinoteke, te u bioskopima “Fontana” i “Sinepleks” na Ušću.

Među gostima 48. Festa najavljeni su Džon Malkovič i Kosta Gavras, koji će dobiti priznanje Beogradski pobednik, kao i domaća glumačka diva Mira Banjac, kojoj će to nagradu uručiti na otvaranju Uliks Fehmiu, glumac i sin legendarnog Bekima Fehmiua, kome je i posvećen 48. Fest

Festivalski sajt je fest.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org, odnosno u prilogu (pdf).

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav