Grenel ostaje specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Ričard Grenel ostaće specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine uporedo sa funkcijom vršioca dužnosti direktora američkih obaveštajnih službi.

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe", rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Grenela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

"Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način", navedeno je na sajtu Bele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

"Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje", navodi se na sajtu Bele kuće.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je Ričardu Grenelu imenovanje za vršioca dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe SAD. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво