Tekst objavljen: 20.02.2020 14:55        


Neizvesni efekti Bregzita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije

Sve više firmi beži u Holandiju

Agencija je dodala da je od referenduma o Bregzitu 2016. godine čak 140 kompanija otvorilo kancelarije u Holandiji, a 78 je prošle godine svoje poslovne operacije potpuno prebacilo u tu zemlju.

AP izveštava da se u izveštaju Agencije navodi da zbog odsustva odgovora na mogobrojna pitanja o budućnosti poslovnih odnosa Velike Britanije sa EU raste neizvesnost u poslovnim krugovima, iako je Britanija već izašla iz EU.

Prema zvaničnim najavama, EU i Velika Britanija trebalo bi do kraja godine da postignu saglasnost o međusobnim odnosima nakon Bregzita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Agencija je saopštila da su u toku pregovori sa predstavnicima 425 kompanija koji razmatraju mogućnost da zbog Bregzita prošire ili potpuno premeste svoje poslovanje u Holandiju. Firme iz Britanije, ali i iz SAD i Azije, razmatraju restrukturiranje svojih evropskih operacija zbog još nejasnih efekata Bregzita.

"Za te kompanije 2020. godina će biti veoma važna", konstatovao je Jeroen Nijland iz Agencije za strane investicije.

Dok mnoge kompanije čekaju da vide kako će se Bregzit odraziti na nove britansko-evropske ekonomske odnose, prema rečima Nijlanda, "sve više poslovnih ljudi odlučuje se za izvesnost i stabilnost koje naša zemlja (Holandija) pruža evropskoj ekonomiji".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rezultati bregzita Bregzit holandija firme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana