20. februar  2020. 12.54  | Izvor: Tanjug

Merkel: Rasizam je otrov kriv za previše zločina

BERLIN -

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas nakon terorističkog napada u nargila baru u Hanau, u kojem je ubijeno devet osoba, da su rasizam i mržnja otrov koji je kriv za previše zločina.

Merkelova je izrazila saučešće porodicama žrtava i naglasila da je danas veoma tužan dan za Nemačku. Ona je istakla da će se Nemačka boriti protiv onih koji žele da podele zemlju duž etničkih linija. Kancelarka je rekla da je u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnim vlastima i da se neprestano informiše o istrazi.

merkel, minhen

Prema njenim rečima, puno se preduzima kako bi se rasvetlila pozadina zločina. Kazala je da već sada sve ukazuje na to da je počinilac delovao iz ekstremno-desničarskih i rasističkih motiva.

"Rasizam je otrov. Mržnja je otrov. A taj otrov postoji u našem društvu i kriv je za mnoge zločine", konstatovala je Merkel.

 

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

посматрач  20. 02. 2020. | 15:54
" Она је истакла да ће се Немачка борити против оних који желе да поделе земљу дуж етничких линија. " - Жалосно. Ипак, Немачка је већ фактички подељена таквим линијама. Друга ствар је што неки то неће да виде. Индикативно је, да политичке противнике `експресно` препознаје као кривце. У обрнутом случају, увек нађу неке `ментално оболеле` ? А према понашању - фактички дакле, не декларативно, зар и ми нисмо (остали) за њих `нижа раса` ?