RSF: Rasvetliti sumnje "Nedeljnika" u presretanje mejlova

Reporteri bez granica (RSF) pozvali su vlasti u Srbiji da istraže navode o mogućem presretanju mejlova koje su razmenili Dragan Šutanovac i redakcija lista "Nedeljnik" i da objavi rezultat istrage

U saopštenju koje je potpisala glavna i odgovorna urednica RSF Polin Ades Mevel navodi se da je Nedeljnik "primio pisani tekst, a Kurir je radio intervju u kome se ne pominje deo na koji je Vulin reagovao", a tiče se, kako su objasnili, komentara Šutanovca o saradnji Srbije i Rusije.

RSF navodi da ovakvi slučajevi osvetljavaju nedostatak nezavisnosti kod srpskih medija i "njihov dosluh sa pojedinim političarima".

Redakcija Nedeljnika saopštila je da Šutanovčev tekst nikada nije objavljen u tom listu, niti bilo gde drugo, već je bio deo elektronske komunikacije sa uredništvom.

Nedeljnik je tada zatražio hitne odgovore kako su došli to tog tekst od ministra Vulina i uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a od nadležnih istražnih organa da ispitaju slučaj.  

Ministarstvo odbrane uputilo je potom izvinjenje listovima Kurir i Nedeljnik, jer je, kako su istakli, grubom greškom PR službe navedeno da je ministar Aleksandar Vulin reagovao na tekst u Nedeljniku, umesto u Kuriru

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da saopštenje Ministarstva odbrane nije dovoljno i zatražilo da Tužilaštvo utvrdi da li je bilo presretanja komunikacije novinara Nedeljnika. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво